I
 
Harjoittelu
nn Pitkät lenkit
nn Intervalli/vedot
nn Tempojuoksu
nn Kilpailuvauhtinen
nn Cooper taulukko
nn Peruskunto
nn Vaihtoehdot
nn Lepo

nn Apuvälineet
nn Ravinto
nn Sairaudet
nn Venyttely/Verr.
nn Talviharjoittelu

Kilpailu
nn Loppuajan ennust.
nn Valmistautuminen
nn Kilpailun aikana
nn Kilpailun jälkeen

Performance urheilujuomat
 
Kilpailun jälkeen

Älä pysähdy ja jää rötköttämään maaliin päästyäsi vaan kävele ja jatka liikkumista, näin palautuminen alkaa heti juoksun jälkeen ja vältyt mm. mahdollisilta krampeilta.

Jatka juomista myös maaliin päästyäsi. Matkan aikana sinulle on syntynyt nestevajausta joka vaatii kohennusta. Muista juoda riittävästi myös seuraavina päivinä jotta voit aloittaa taas harjoittelun tehokkaammin.

Syö. Energiavarastosi ovat taatusti myös ehtyneet, mutta syö varoen ja viisaasti, vatsasi ei välttämättä kestä ihan mitä tahansa vaativan juoksun jälkeen. Hiilihydraattipitoinen ruoka on olennainen osa ruokavaliota myös juoksun jälkeen.

Venyttele huolellisesti samana iltana tai viimeistään seuraavana päivänä.

Lepää ja anna elimistöllesi aikaa palautua. Liian nopeasti aloitettu harjoittelu voi johtaa lihakset stressitilaan ja kunto voi kääntyä laskuun. Aloita harjoittelu varovasti muutaman päivän levon jälkeen. Normaaliin harjoittelurytmiin voit palata vähitellen noin 1-2 viikon kuluttua maratonista. Uuden maratonin olet ehkä valmis juoksemaan vasta kuukauden kuluttua, vaikka harjoitusohjelmat-sivullamme on ohjelmat myös kahden viikon kilpailuvälille.

"Sain vuoden 2004 Tampere Maratonin puolikkaalla lopussa nestevajauksen. Matkalla juominen jäi kiireen takia osittain väliin vaikka lämpötila oli n. 30 astetta. Kuvittelin pystyväni juoksemaan puolikkaan vähäisemmällä juomisella. Keli teki kuitenkin tepposet sillä pari kilometriä ennen maalia alkoi päässä viirata niin että piti turvautua kävelemiseen. Liikenteenohjaajalta saatu vichypullo ei pelastanut loppumatkaa mutta pääsin sentään maaliin asti. Maalissa joinkin kuin kameli mutta tein toisen virheen. Väsymyksestä huolimatta olisi pitänyt pitää itsensä vielä hetki liikkeessä ja antaa veren virrata lihaksiin. Muutama minuutti maaliin tulon jälkeen alkoi pohkeet krampata siihen malliin että opin vasta silloin liikkeen ja nesteiden merkityksen..." 
Haluatko mainoksesi sivustollemme?

Sivuillamme vierailee lähes 50 000 eri kävijää vuodessa ja sivulatauksia tapahtuu peräti 0,5 miljoonaa.
Ota yhteyttä:
maraton [ät] tossu.com

 
Webhotellit ja domainrekisteröinnit