I
 
Harjoittelu
nn Pitkät lenkit
nn Intervalli/vedot
nn Tempojuoksu
nn Kilpailuvauhtinen
nn Cooper taulukko
nn Peruskunto
nn Vaihtoehdot
nn Lepo

nn Apuvälineet
nn Ravinto
nn Sairaudet
nn Venyttely/Verr.
nn Talviharjoittelu

Kilpailu
nn Loppuajan ennust.
nn Valmistautuminen
nn Kilpailun aikana
nn Kilpailun jälkeen

Performance urheilujuomat
 
Vaihtoehtoinen harjoittelu (VE)

Harjoittelun ei tarvitse olla pelkkää juoksemista, se voi olla paljon muutakin. Kaikki liikunta parantaa peruskuntoa. Uinti, vesijuoksu, pyöräily, hiihto, vaellus, joukkuepelit tai mistä ikinä vaan pidätkin, voi olla myös osa harjoitteluasi. Kevyemmissä ohjelmissamme vaihtoehtoliikunnalle on jopa varattu oma päivänsä. Vaihtoehtoisen päivän kohdalla voit tehdä korvaavan harjoituksen joka vastaa juoksulenkin pituutta, esim. 6 km lenkkiä vastaava voisi olla noin 20 km pyöräilyä tai 10 km hiihtoa. Kovempiakin ohjelmia noudattavat voivat jossain määrin korvata juoksuharjoituksiaan vaihtoehdoilla. Mutta muista pitäytyä kohtuuden rajoissa, pelkillä vaihtoehdoilla ei tulla maratoonariksi! Lajia tulee harjoitella enimmäkseen lajinomaisesti, mutta esim. vammojen tai olosuhteiden seurauksena ei monesti ole vaihtoehtoja ja juoksu saattaa olla pakko jättää vähemmälle. Älä kuitenkaan ylipainota korvaavaa harjoittelua, sillä lihakset saattavat kasvaa ja kehittyä vääristä paikoista ja muodostua näin ollen jopa juoksua hidastaviksi vaikkakin peruskunto itsessään kohoaisi.

Vesijuoksu
Vesijuoksu on viime vuosina kasvattunut räjähdysmäisesti suosiotaan. Se sopii hyvin myös maratoonarille, erityisesti vammoista palautumisen aikaiseen harjoitteluun tai aloittelevalle maratoonarille.
Veden vastus on ilmaan verrattuna jopa tuhatkertainen niinpä vesijuoksun teho on normaaliin lenkkeilyyn verrattuna parempi. Vesijuoksun harjoittelua voi monipuolistaa erityisellä vesivyöllä. Vesivyö pitää harjoittelijan pinnalla joten harjoittelua voi suorittaa syvemmissä vesissä, jolloin myös vaihtoehtoisten liikkeiden määrä kasvaa. Vesivyö on n. 50 euron hintainen.

Lisätietoa vesijuoksusta:
www.vesiliikunta.com


Tunturi CF35CrossTrainer
CT on saavuttanut viime vuosina suuren suosion juoksijoiden keskuudessa korvaavana ja tukevana harjoittelumuotona. Ei rasita niveliä elliptisten liikeratojen vuoksi. Joidenkin laitteiden pitkä ~50 cm askelpituus mahdollistaa luonnollisemman tuntuisen liikeradan. Huom. tarpeen mukaan voit yhdistellä harjoittelua kuntosalilla siten että esim. poljet lämmittelyksi kuntopyörää 20 min, sen jälkeen teet CrossTrainerillä 20 min harjoituksen ja lopuksi juokset juoksumatolla loppuverryttelyn.
 
Haluatko mainoksesi sivustollemme?

Sivuillamme vierailee lähes 50 000 eri kävijää vuodessa ja sivulatauksia tapahtuu peräti 0,5 miljoonaa.
Ota yhteyttä:
maraton [ät] tossu.com

 
Webhotellit ja domainrekisteröinnit