I
 
Harjoittelu
nn Pitkät lenkit
nn Intervalli/vedot
nn Tempojuoksu
nn Kilpailuvauhtinen
nn Cooper taulukko
nn Peruskunto
nn Vaihtoehdot
nn Lepo

nn Apuvälineet
nn Ravinto
nn Sairaudet
nn Venyttely/Verr.
nn Talviharjoittelu

Kilpailu
nn Loppuajan ennust.
nn Valmistautuminen
nn Kilpailun aikana
nn Kilpailun jälkeen

Performance urheilujuomat
 
Peruskuntolenkki (Pe, PK)

Peruskuntolenkeillä luot lihaksistoosi pitkälle matkalle vaadittavaa kestävyyttä. Juokse tasaisella vauhdilla alusta loppuun, pidä jatkuvuus. Peruskuntolenkin tulisi olla kestoltaan noin 50 - 90 minuuttia. Oikea sykealue on noin 65 -80 % maksimisykkeestä. Harjoituksen aikana sykkeen tulisi pysyä pääasiassa alle aerobisen kynnyssykkeesi. Peruskuntokaudella PK-lenkkien (sisältäen myös pitkät lenkit) osuus voi olla jopa 85-90 % kokonaisharjoittelusta.


Palauttava juoksu (Pa)


Palauttavan juoksun tarkoitus on palauttaa lihakset edellisen päivän kovasta harjoituksesta. Huom. palauttavalla juoksulla voi olla jopa suurempi vaikutus palautumiseen kuin pelkällä levolla, etenkin kovan harjoituksen tai kilpailun jälkeen. Palauttavalla juoksulla palautetaan lihakset juoksukuntoon ja valmistellaan niitä jo seuraavaa harjoitusta varten. Palauttavan lenkin vauhdin määrität itse mutta pyri pitämään vauhti kevyenä, kevyempänä kuin peruskuntolenkeillä.

Sykemittarin avulla juostessa palauttavan lenkin sykkeen tulisi olla n. 60 - 70 % maksimisykkeestä, mieluiten reilusti alle aerobisen kynnyssykkeen.

 
Haluatko mainoksesi sivustollemme?

Sivuillamme vierailee lähes 50 000 eri kävijää vuodessa ja sivulatauksia tapahtuu peräti 0,5 miljoonaa.
Ota yhteyttä:
maraton [ät] tossu.com

 
Webhotellit ja domainrekisteröinnit