I
 
nn Tiedotteet
nn Yhdistys
nn Rekisteriseloste
nn Linkit

Performance urheilujuomat
 
Huom! Tällä sivulla on vain osa tiedotteistamme. Lähetämme tiedotteita noin 3-5 krt / vuosi sähköpostitse. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, päivitäthän sähköpostiosoitteesi ajan tasalle jäsentiedoista.Tiedote 1/2015

Lumi tuli lumi suli. Kyllähän se meille juoksijoille kelpaa, kunhan vaan aurinkokin alkaisi pikku hiljaa paistelemaan!

Jäsenmaksu 2015
Maksu säilyy edelleen entisellään 15 eurossa. Jäsenmaksun voit maksaa FMR:n tilille FI11 5507 0620 0157 73. Laita viestikenttään oma nimesi + jäsenmaksu 2015. Jäsenmaksun maksaneet voivat edustaa FMR:ää mm. veteraanien SM-kilpailuissa, osallistua leireille yms. FMR:ään voi edelleenkin kuulua myös ilman jäsenmaksua ja suomme sen mahdollisuuden edelleen mm. eläkeläisille, mutta toivomme tietysti jäsenmaksua kaikilta siihen vähänkään kykeneviltä. http://www.tossu.com/index.php?pageid=40


Yhteistreenit
Talvikausi on ollut taas ennätyksellisen hyvä. Perinteiselle tapaninpäivän pitkikselle osallistui tänä vuonna peräti 34 juoksijaa! Toki mukana oli muutama ulkopuolinen vahvistus, mutta noin 30 juoksijaa FMR:stä! Vetotreenit ovat jatkuneet tiistaisin Juoksuliikkeen vetäminä. Torstaisin olemme käyneet omalla porukalla Kupittaan urheiluhallissa ja paikalla on ollut noin 10 innokasta menijää. Enemmänkin voisi olla että muodostuisi useampia vauhtiryhmiä eikä kenenkään tarvitsisi roikkua omien vauhtialueiden ulkopuolella. Alkuvuoden aikana on tiedossa runsaasti myös pidempiä lenkkejä, kotirataultraa, Ratiopharm areenareissua ja sen sellaista.
http://tossu.com/index.php?pageid=702
http://www.juoksuliike.fi/paikkakunnat/


Maratonkoulut 2015
FMR jatkaa maratonkoulun vetämistä myös tänä vuonna. Lisäksi tarjontaan on lisätty maratonkoulu+, joka on maratonkoulun "kakkosluokka". Maratonkoulu+:aan on vapaana enää yksi paikka. Maratonkoulussa sen sijaan on vielä runsaasti tilaa ja houkutelkaapas tuttavianne osallistumaan! Vai osallistuisitko kenties itse?
Maratonkoulu
Maratonkoulu+


Tulevia tapahtumia 2015

Karhuviesti, 11.4.2015
Yksi kevään suurista kohokohdista on jo lähes ovella. Joukkueet olisi hyvä ilmoittaa jo 1.3. mennessä, sillä tuolloin joukkueen osallistumismaksu on vielä kohtuullinen 130 euroa kun se jälki-ilmoittauduttaessa on peräti 200 euroa. Ilmoitathan viipymättä kiinnostuksesi, siitäkin huolimatta ettet ole ihan varma pääsystä. Alamme nimilistan pohjalta sitten muodostamaan joukkueita. Ilmot: maraton ät tossu piste com
http://www.porinkuntoilijat.fi/karhu-viesti-kilpailukutsu

Sappee UpHill Run ja kevätleiri, 22-24.5.2015
Osallistu leirille ilmoittautumalla UpHill Runiin. Leirin osallistumismaksu = UpHill Runin osallistumismaksu. Voit ilmoittautua pelkästään leirille vaihtoehtoisesti myös sähköpostitse ja maksamalla osallistumismaksun tilillemme. Leiri on monipuolinen paketti kaikkea mukavaa. Lenkkeilyä, lepäilyä, makkaranpaistoa, saunomista yms.
http://www.uphillrun.fi/


Kaarinan Syysmaraton 24.10.2015
KSM on sujunut vuosi vuodelta paremmin ja kiitos siitä kuuluu luonnollisesti suurelle talkoolaisporukalle. Tänäkin vuonna tavoittelemme 60 talkoolaista, jotta kuormaa saadaan jaettua tasaisemmin eikä kenenkään tehtävä muodostu ylivoimaiseksi. Tehtävät ovat hyvin helppoja ja tarvitsemme kaikkien panosta! Talkoolaiseksi voit ilmoittautua nettisivujen lomakkeen kautta osoitteessa http://www.kaarinansyysmaraton.fi/ tai sähköpostitse maraton ät tossu piste com


Syysleiri ja syyskokous 30.10-1.11.2015
Syysleiri on pidetty perinteisesti viikko Kaarinan Syysmaratonin jälkeen. Pitopaikka on toistaiseksi avoinna, mutta vaihtelun vuoksi olemme suuntautumassa tällä kertaa Turku - Helsinki akselin välimaastoon. Merkkaa kuitenkin päivämäärät jo tässä vaiheessa ylös.


Aktivoidu ja addiktoidu!

- J.Klasila, FMR -Huom. Mikäli et saa tiedotetta sähköpostiisi, sp-osoitteesi jäsentiedoissa on kenties väärä. Tarkistathan osoitteesi ja pidäthän sen ajan tasalla. Mikäli et halua vastaanottaa tiedotteita niin poista sähköpostiosoite jäsentiedoista.

Tiedote 5/2013

Kaarinan Syysmaraton meni loistavasti ja viikko sen jälkeen leiri meni samaa rataa! Molemmissa rikottiin osanottajaennätyksiä. Kaarinan syysmaratonille ilmoittautui reilut 600 henkeä ja leirille 20. Nousukiidossa jatketaan myös tästä eteenpäin. Mainittakoon vielä sen verran että valitsimme leirillä vuoden FMR-miesjuoksijaksi Pertti Kalliolan, joka on tehnyt melkoisen jäätävää jälkeä M65 sarjassa. Ihan maailmanluokan tuloksia. Naisten puolella valinta kohdistui Heli Lehtiseen, joka on tehnyt kilparadoilla sekä määrää että siinä ohessa laatua. Huikeita saavutuksia! Myös muut tekivät tänä vuonna todella hyvää jälkeä laajalla rintamalla ja ennätysuutisia kuultiin tiuhaan tahtiin.

Talven yhteistreenit
Tulevana talvena jatketaan pitkälti siitä mihin viime talvena jäätiin. Pieniä mausteita yritetään saada vielä lisää sen mitä vetohommiltamme jaksamme. Homma pyörähtää käyntiin jo tulevana tiistaina Kupittaan Urheiluhallilla vetotreenin muodossa. Ensimmäinen setti pyritään ottamaan aika kevyesti. Ratiopharm areenaa käydään kuopimassa 24.11. alkaen noin kolmen viikon välein. Siellä otetaan vähän rauhallisempia, mutta sitäkin pidempiä treenisessioita. Myös muuta pientä on ohjelmassa ja tarkempaa tietoa on päivitetty nettisivuille. Turku – Helsinki akselin tueksi kaivattaisiin vielä aktivoitumista ainakin Tampereen suunnalta, jotta saisimme yhteistreenejä puolelle Suomelle tarjolle. Tampereen seutulaiset voisivat ehdottaa alkuun vaikka muutamia päivämääriä ja treenipaikkoja. Siitä se sitten lähtisi pikku hiljaa kasvamaan! Huom. FMR:n kokousväki päätti korvata yhteistreenien sisäänpääsymaksut täysimääräisinä kaikille FMR:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille, joten nyt kannattaa aktivoitua mukaan!

Vuosi 2014
Tulevana vuonna jatketaan muillakin rintamilla pitkälti samalla kaavalla kuin tänäkin vuonna. Maratonkoulu starttaa 5.3.2014. Karhuviesti on taas pakko mainita. Se taistellaan 12.4.2014 vähintään kahden mies- ja yhden naisjoukkueen voimin, eikö vain! Kevätleiri ja Sappee UpHillRun on vuorossa toukokuun loppupuolella ja Kaarinan Syysmaraton järjestetään taas lokakuun lopulla, 25.10.2014.

Leuka ylös, kunto vielä ylemmäs ja sen verran on kutinaa ilmassa että FMR:stä jytisee myös ensi vuonna!

- J.Klasila, FMR -Tiedote 4/2013

Kesän loppu lähenee, mutta syksy on monelle juoksijalle parasta aikaa kun ilmat viilenevät ja olosuhteet ennätysyrityksille paranevat. Eli ei muuta kuin tossua kuluttamaan.

Veteraanien SM-maantiejuoksut 8.9.2013, Turenki
Tällä hetkellä Turenkiin on lähdössä jo 6-7 rohkeaa ja uljasta FMR-juoksijaa, mutta lisää vielä kaivattaisiin, jotta saisimme mahdollisimman monta joukkuetta kasaan. Naisista kaivattaisiin myös joukkuetta! Ilmoittautumiset sähköpostina maraton ät tossu piste com. Seura ilmoittaa kaikki osallistujamme kootusti kerralla 31.8.2013 ja maksaa osallistumismaksut. Ilmoittautumiset em. sähköpostiin viimeistään 30.8.!

Syysleiri ja syyskokous 1-3.11.2013
Tällä kertaa järjestämme leirin Pajulahden urheilukeskuksessa Nastolassa. Ajankohdaksi on valikoitunut 1-3.11.2013 eli tuttuun tapaan viikko Kaarinan Syysmaratonin jälkeen. Leirin yhteydessä pidetään perinteisesti myös syyskokous. Kokouksen ajankohta on La 2.11.2013 klo 18:00. Ohjelmassa on useampi juoksulenkki, saunomista, makkaranpaistoa ja muuta kivaa.
Ilmoittautumiset sähköpostina maraton ät tossu piste com
http://www.pajulahti.com/

Kaarinan Syysmaraton 26.10.2013
Tapahtuma lähenee ja valmistelut ovat jo kovassa vauhdissa. Tälläkin kertaa tarvitsemme runsain mitoin FMR:n jäseniä pieniin ja helppoihin talkootehtäviin. Kaiken kaikkiaan järjestelyihin tarvitaan noin 50 henkilön panos, joten kaikkien vähänkin kynnelle kykenevien panosta tarvitaan. Talkoolaiseksi voit ilmoittautua nettisivujen lomakkeen kautta täältä tai sähköpostitse maraton ät tossu piste com tai tuomo piste sibakov ät gmail piste com

Yhteistreenit
Lähikuukausina on tarjolla Kaarinan Syysmaratonin kimppapitkiksiä. Ensimmäinen on jo parin viikon päästä 8.9. klo 10 Kaarinan Lukiolta. Kaikki tutut ja tuntemattomat myös mukaan!

Maratonkoulu on myös edelleen käynnissä ja lenkittäjiksi ovat kaikki tervetulleita. Maratonkoulun ohjelma.

Tulevana talvena on tarkoitus jatkaa yhteistreenejä siitä mihin viime talvena jäätiin eli käydä runsaasti mm. Kupittaan Urheiluhallissa, Ratiopharm Areenalla ja kerran pari myös mm. Uudenkaupungin putkessa. Viritelmissä on yhteistreeniä myös Tampereen suunnalle. Mutta palataan talven yhteistreeneihin tuonnempana. Yhteistreenien sivulle on tarkoitus päivitellä treenit sitten tarkemmin.

Tapahtumista lisää täällä sekä tossu.fi:n ketjuissa.

- J.Klasila, FMR -


 
Tiedote 1/2013
Vuosi on pyörähtänyt käyntiin ja vuoden ensimmäinen tiedote on jäänyt polkemaan paikallaan kuin mummon kunto. Mutta nytpä tämä pläjäys on hyvä sujauttaa jakeluun ympäri maata kun perjantaina kolahti postissa uusia asusteita ja on taas kaksi laatikollista enemmän painavaa sanottavaa.

Jäsenmaksu 2013
Maksu on tänä vuonna sama kuin viime vuonna eli 15 euroa per kanttura. Jäsenmaksun voit maksaa FMR:n tilille FI11 5507 0620 0157 73. Laita viestikenttään oma nimesi + jäsenmaksu 2013. Jäsenmaksun maksaneet voivat edustaa FMR:ää mm. veteraanien SM-kilpailuissa ja nauttia SM-mitaleiden ropinasta. FMR:ään voi edelleenkin kuulua myös ilman jäsenmaksua ja suomme sen mahdollisuuden edelleen mm. työttömille, mutta toivomme tietysti jäsenmaksua kaikilta siihen vähänkään kykeneviltä. Tarkemmat jorinat löytyvät täältä.

Uudet asusteet
Tammikuussa FMR on saanut uusia kuoseja putkikassin, Soft shell -liivin ja puolitrikoiden muodossa. Nyt alkaa olla koko paketti päästä varpaisiin niin hyvällä mallilla että heikompia hirvittää. Heikompia kyllä hirvittää kun katsoo minkälainen pullasorsa on saatu Soft shell liivin maskotiksi;) Kaikeksi onneksi kassikuviin ei tarvittu mannekiinia. Enkä tarkoita kassikuvilla toisiksi ylimmäistä riviä. Laatu on edelleen priimaa ja mainittakoon että itsekin on tullut käytettyä monia asusteita aktiivisesti jo vuosia eikä mitään ole tarvinnut heittää vielä pois. Edustusasukin on edelleen kuin uusi vaikka on pesty 100 kertaa. Ei muuta kuin tilauksia tulemaan maraton ät tossu piste com. Tarkempaa tietoa asusteista.

Yhteistreenit
Kuten moni on jo varmasti huomannut niin FMR on tahkonnut talven mittaan yhteistreenejä Turussa Kupittaalla, Espoossa Ratiopharm areenalla ja ompa tuota tullut tallusteltua myös Uudenkaupungin putkessa Vahterusringillä. Yhteistreenikäyntejä on ollut ihan mukavasti, mutta enempikin porukkaa saisi vielä tulla mukaan. Vauhdit pyritään sovittamaan kaikille sopiviksi ja mm. viimeksi teimme Kupittaalla pitkiä vetoja niin että aloitimme rauhallisemmalla vauhdilla, josta sitten itse kukin jatkoi jonossa aina haluamansa matkan. Lisätietoa

Maratonkoulu 2013
Viime vuonna maratonkoulu meni nappiiin ja se saa jatkoa myös tänä vuonna. Houkutelkaapa tuttunne mukaan. Lisätietoa.

Tulevia tapahtumia
Yhteistreenien jälkeen alkaakin pukata kisoja ja muuta häppeninkiä tiuhaan tahtiin. Tässä vaiheessa pitää totuttuun tapaan korostaa erityisesti Karhuviestiä, jonne pyritään saamaan taas useampi iskukykyinen joukkue mukaan. Rakkaan kilpailijamme Endurancen murskaamista pidettäköön vähimmäistavoitteena. KAIKKI halukkaat ilmoittautukaa maraton ät tossu piste com. Toinen isompi häppeninki on veteraanien SM-maraton tuokokuussa (Terwamaratonin yhteydessä 25.5.2013), jonne lähdetään ISOLLA joukolla haalimaan mitaleita. Ilmoittautumiset Tuomo Sibakoville tuomo piste sibakov ät gmail piste com, joka ilmoittaa FMR:n juoksijat kootusti. Huom. FMR maksaa SM-maratonin osallistumismaksut kokonaisuudessaan. Eikä kevään korvalta sovi unohtaa myöskään kevätleiriä, jonne toivotaan ennätysosanottoa! Leireillä on ollut erinomainen tunnelma ja jokaisesta on jäänyt mieleenpainuvat muistot. Tapahtumista lisää täältä.
 
Juoksuterveisin,

- J.Klasila, FMR -
 
 
Tiedote, talvi 2012-2013

Moro,

Nyt voi jo sanoa että kausi alkaa olla paketissa ja vuosi on ollut FMR-läisittäin varsin hyvä. Kovaa tulosta on syntynyt laajalla rintamalla maratonilta 24 tunnin juoksuihin. Muutamia ilahduttavia poimintoja kaudesta:
Tomi Halme, maratonilla uusi seuraennätys 2:37:38.
Jyrki Kukko, 6h Suomen ennätys 81,9 km.
Janne Klasila, 12h sisäratojen Suomen ja Pohjoismaiden ennätys 139,9 km ja 100 km 7:27:53
Pertti Kalliola, 100 km M65 SE 9:29:19 ja veteraanien SM-maratonin 3. ajalla 3:26.
Erkki Laitilan maratonnoteeraukset
Jani Riissasen maastokisat
Heli Lehtisen lukuisat maraton- ja ultrakisat
Kevät- ja syysleirit
Karhuviestin joukkuekisat
Pekka Frantsin 60 km Kaarinan
Syysmaraton Maratonkoulun ja –koululaisten onnistumiset... listaa voisi jatkaa aika pitkälle.
Ilahduttavinta on se että tulosta syntyi hyvin laajalla rintamalla ja nousujohteisesti.
Tsekkaa menneet ja tulevat tapahtumat

Talvikauden 2012-2013 yhteistreenit
FMR käynnistää talvikaudella yhteistreenit joihin kaikki ovat tervetulleita. Treenit alkavat Turun suunnalla 4.12. vetoharjoituksen merkeissä ja Espoon suunnalla 9.12. pitkän lenkin merkeissä. FMR on päättänyt korvata ainakin osan yhteistreenien sisäänpääsymaksuista. Vapaamuotoiset hakemukset yhdistyksen hallitukselle maraton ät tossu piste com. Kaikki mukaan kuntoa kasvattamaan! Varaudumme siihen että paikalle tulee myös hitaampia menijöitä ja pyrimme joustamaan treenit niin että ne sopivat kaikille. Esimerkiksi vetotreeni onnistuu hyvin siten että vauhti on reipas vauhti, jotta kovemmat juoksevat aina kerralla hieman pidempään ja hitaammat menijät sen verran kuin aina hyvältä tuntuu ja palauttelevat vastaavasti pidempään. Yhteistreeneistä ja alkuvuoden kisoista tarkemmin täältä.

Varusteet
Nyt on taas saatavana Buff –päähineitä ja muistutettakoon kaikkia vielä myös naisten uudesta kisapaidasta. Lähiviikkoina myyntiin on tulossa myös putkikassi seuran väreillä ja painatuksin sekä myöhemmin softshell liivi sekä puolipitkät trikoot. Kannattaa seurata keskusteluja ja nettisivuja.

Maratonkoulu 2013
Tämän vuoden maratonkoulu sujui sen verran mallikkaasti että koulu saa jatkoa. Maratonkoulumme sopii niin maratonille kuin hieman lyhyemmellikin matkoille tähtääville. Nyt sana leviämään tutuille, jotta saamme taas mukavan joukon nauttimaan juoksun iloista.

Juoksuterveisin,

- J.Klasila, FMR -Tiedote 1/2012

Tervehdys,

Uusi vuosi ja uudet kujeet. FMR on mukavasti aktivoitunut viime aikoina ja vuoteen 2011 mahtui jos jonkinnäköistä häppeninkiä. Suurimpana tietysti loistavasti onnistunut Kaarinan Syysmaraton. Niin kevät- kuin syysleirikin onnistuivat hyvin ja osallistujia oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Myös tuloksellisesti vuosi oli hyvä ja kovia suorituksia nähtiin niin lyhyillä kuin pitkillä matkoilla, iloksemme sekä miehissä että naisissa, nuorissa ja veteraaneissa. Vuodelle 2012 on luonnollisesti ladattu vielä kovemmat odotukset, eikä syyttä. Seuraavassa vuodesta 2012 lyhyesti. Alempana myös Tuomon tietoruiske veteraanijäsenille.
 
Jäsenmaksu 2012
Syyskokouksessa lyötiin lukkoon uudet jäsenmaksut vuodelle 2012. Nyt jäsenmaksu (15 e) on kaksiosainen; kaikille pakollinen liittymismaksu sekä vuosittainen jäsenmaksu, joka ei ole pakollinen, mutta on tietenkin erittäin toivottava jokaiselta jäseneltä. Jäsenmaksun maksaneilla jäsenillä on mm. mahdollisuus saada korvausta osallistumismaksuista SM-, EM- ja MM-tason kilpailuiden osallistumisesta. Lisäksi jäsenmaksun maksaneilla jäsenillä on mm. mahdollisuus osallistua SVU:n alaisiin kilpailuihin. Syksyn kokouksessa linjattiin myös kannatusjäsenten maksut, jotka ovat jatkossa 10 e (liittyminen + vuosimaksu). Liittymismaksu kattaa liittymisvuoden vuosimaksun.
 
Jäsenmaksutiedot:
Tilinumero: FI11 5507 0620 0157 73 (Osuuspankki)
Saaja: Finnish Marathon Runners
Viestiosaan: Jäsenmaksu + Nimesi
Summa: 15 euroa
Eräpäivä: Helmikuun loppuun mennessä. Uusilla jäsenillä kuitenkin liittymishetkellä.
Tarkempaa tietoa jäsenmaksusta löytyy täältä.
 
Yhdistyksen sääntömuutokset
Joulukuun talvikokouksessa puolestaan täsmennettiin yhdistyksen sääntöjä mm. tilintarkastuksen osalta sekä yksittäisenä suurimpana muutoksena päätettiin vaihtaa yhdistyksen kotipaikaksi Kaarina. Kaarina on luonteva valinta mm. Kaarinan Syysmaratonin järjestämisen vuoksi. Olemme myös päättäneet että FMR korvaa jäsenmaksun maksaneiden jäsenten kuluja yleisen ja veteraanisarjojen SM-, EM- ja MM-tason kilpailuihin. Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää sähköpostina maraton ät tossu piste com. Korvauksista päättää yhdistyksen hallitus hakemusten perusteella tapauskohtaisesti. Esimerkiksi tulevan kevään veteraanien MM-puolimaratonin osallistumismaksuista on päätetty korvata 60 euroa. Kulukorvauksen ehtona on että jäsen edustaa kilpailussa FMR:ää (tai maajoukkuetta mikäli kyseessä on EM- tai MM-tason kilpailu)
 
Vuoden 2012 tärkeimmät tapahtumat
14.4.2012 Karhuviesti
15.4.2012 Masku Maraton (huom. myös toimitsijoita tarvitaan)
25-27.5.2012 Kevätleiri sekä sen yhteydessä järjestettävä Sappee UpHillRun www.uphillrun.fi
26.5.2012 Veteraanien SM-maraton, Valkeakoski (Huom. kyyditys kevätleiriltä!)
30.6.2012 Paavo Nurmi maraton (huom. myös toimitsijoita tarvitaan)
22.9.2012 Ruissalojuoksut
27.10.2012 Kaarinan syysmaraton
10/11 2012 Syysleiri (ajankohta päätetään myöhemmin)

Maratonkoulu
Vuonna 2012 FMR järjestää ensimmäistä kertaa maratonkoulun. Maratonkoulu starttaa jo 29.2., joten nyt tieto leviämään tuttaville ja tutun tuttaville, jotta saamme mukavasti maratonkoululaisia. http://www.tossu.com/index.php?pageid=80

Kuntosetelit
FMR on tehnyt sopimukset kuntoseteleitä tarjoavien tahojen kanssa. Jatkossa FMR:n järjestämissä tapahtumissa, Maratonkoulu, UpHillRun ja Kaarinan syysmaraton, maksaminen onnistuu Liikunta- ja Kulttuuriseteleillä (Smartum), Virike -seteleillä (Luottokunta) ja Tyky-kuntoseteleillä.

Asusteet
Tunnusta FMR-väriä. Kevään ja kesän koitokset lähestyvät ja asuvarastomme on pullollaan. Nyt on siis korkea aika laittaa romppeet viimeisen päälle!

Juoksuterveisin,

- J.Klasila, FMR -


Tuomo Sibakovin terveiset veteraanitiedotteen merkeissä:

Veteraanijuoksurintamalla on keväällä vilkasta, etenkin kun veteraanien yleisurheilun halli-MM-kisat ovat Jyväskylässä huhtikuun alussa. Noissa kisoissa kestävyysjuoksijaa kiinnostaa erityisesti Jyväsjärven rantaraitilla 8.4. juostava MM-puolimaraton ja Harjun pururadalla 3.4. juostava maastojuoksu (8km). FMR on päättänyt tukea veteraanijäseniensä osallistumista MM-kisoihin maksamalla/korvaamalla jälkikäteen jäsenensä rekisteröitymismaksun (45 €) ja ns. WMA -maksun (15 €) kisoihin. Lajimaksut, joka mm. puolimaratonilla on 25 € ja maastojuoksussa 20 € jää osallistujan omalle kontolle. Käytännössä ilmoittautuminen ja osallistumismaksut MM-kisoihin pitää jokaisen hoitaa ensin itse. Tuon yht. 60 € tuen voi hakea jälkikäteen seuralta maksukuitin kopion toimittamalla (kuitin kopio pitää ehdottomasti olla). Ohjeet kisoihin ilmoittautumiseen löytyvät täältä . Viimeinen ilmoittautumispäivä on 12.2.2012, johon mennessä myös osallistumismaksu pitää olla perillä järjestäjillä. Ikäraja MM-kisoihin on +35 v.
 
Veteraanien SM-maraton juostaan tänä vuonna Valkeakoskella 26.5. Näistä kisoista ei ole vielä julkaistu tarkempaa infoa, mutta FMR panostaa tähän kisaan pyrkimällä saamaan mahdollisimman monta juoksijaa/joukkuetta mukaan. Osallistuminen ei maksa juoksijalle mitään, sillä seura maksaa sekä henkilökohtaisen (noin 30 - 40 €) että joukkuemaksun (noin 15 €/joukkue). SM-maratonilla on perinteisesti ollut mahdollisuus menestyä joukkueena, vaikka joukkueen jäsenien henkilökohtaiset tulokset eivät olisikaan ihan kärkipäässä. Kaikki veteraanijäsenet siis rohkeasti mukaan. Tänä vuonna on suurena plussana vielä ainutlaatuinen tilaisuus yhdistää SM-maratoniin FMR:n kevätleiri Sappeella, se kun järjestetään samassa viikon vaihteessa vain noin 40 km päässä Valkeakoskelta. Ainakin osa FMR:n SM-maratonjoukkueesta kerääntyykin jo perjantai-iltana Sappeelle taikomaan viime hetken voimia apuun ja siirtyy sitten kimppakyydeillä lauantai-aamuna Valkekoskelle ja maratonin jälkeen takaisin Sappeelle.
 
FMR:llä on siis tänä vuonna ensimmäisen kerran mahdollisuus tukea aktiivisimpia jäseniään ns. arvokisojen (SM-, EM- ja MM-) osallistumismaksuissa. Jotta jotain saisi, on myös jotain velvollisuuksia. Seuran jäsenmaksu pitää ehdottomasti olla maksettuna, jotta seuran tukea osallistumismaksuihin voisi saada. Kaarinan Syysmaraton syksyisin on se tapahtuma, jonka tuotoilla edellä mainittu tukeminen mahdollistuu. Siksi seura toivoo/olettaa, että etenkin osallistumismaksutuen saajat ovat aktiivisesti mukana myös Kaarinan Syysmaratonin talkoojärjestelyissä syksyllä 2012. Tapahtuman onnistuminen on mahdollista vain riittävän talkooväen voimalla, siksi jokaisen kannattaa yrittää rekrytoida oman panoksensa lisäksi myös lisäapua järjestelyihin.
 
FMR:llä on erittäin näyttävä kilpailuasu (marathon juoksuasu), jota toivotaan käytettävän ainakin SM-kisoissa seuraa edustettaessa. Siinä asussa on kyllä mukavaa juosta, on kisa sitten mikä tahansa. Kannattaa tsekata myös seuran edustus-/juoksuasu . Seuran tamineissa liikkuessa tuntee olevansa ainakin hetken ihan oikea urheilija :)

Tiedote 3/2011 (syksy)

Kausi lähenee loppuaan, mutta vielä on tärkeitä häppeninkejä edessä.
 
Heti tulevana viikonloppuna on edessä Ruissalojuoksut, jonne on tulossa useita FMR-läisiä. Olemme ilmoittaneet joukkueen Ruisrääkille. Joukkueet muodostuvat siten että 3 nopeinta muodostavat 1. joukkueen, 3. seuraavaa 2. joukkueen jne. Kokoontuminen tuntia ennen Rääkin lähtöä ilmoittautumispisteen lähistöllä. Huom. ilmoittautuminen rääkille ja riikille mahdollista paikan päällä lauantaina 17.9. klo 12:30 asti.
 
Ruisrääkin jälkeen kokoonnumme palaveeraamaan Kaarinan syysmaratonin järjestelyistä Ruissalon Kylpylän kahvilaan noin klo 16:45. Järjestelyt ovat jo pitkällä ja nyt on aika katsastaa kokonaisuutena missä mennään. Kaarinan syysmaraton siis lähenee ja talkoolaisia kaivataan lisää, jotta järjestelyt saadaan pelaamaan korkealla tasolla. Myös mm. sponsori- yms. tuki on tervetullutta ja jokainen voi kysyä tuttavayritykseltään pientä sponsorointia. Panokseksi riittää vaikka arvontapalkintoja tai vaikkapa pari sataa euroa, jota vastaan voimme tarjota mm. bannerin nettisivuillemme. Tarkempaa tietoa edellisessä tiedotteessa sekä www.kaarinansyysmaraton.fi.
 
FMR:n syysleiriä vietetään Lohjan Kisakalliolla 4-6.11.2011. Tarkempaa tietoa mm. tulevissa tapahtumissa: http://www.tossu.com/index.php?pageid=70 Ilmoittautumiset maraton ät tossu piste com. Huom! Paikkoja on rajoitetusti (max. 20), joten emme voi taata että kaikki mahtuvat mukaan. Ilmoittaudu siis nopeasti ja varmista oma paikkasi juoksuvuoden kohokohtaan. Ilmoittautuneita on tällä hetkellä jo noin 10.
 
Asusteista
- Headwear päähineitä on vielä jokunen kappale jäljellä ja lisätilausta ei varmaankaan enää tämän vuoden puolella tehdä, joten tilatkaapa nyt itselle pään tai kaulan lämmittäjä.
- edustusasuja on varastossa jälleen kaikkia kokoja ja näin syksyllä asu on parhaimmillaan.
- maratonjuoksuasuja tilattiin kesällä lisää, mutta valitettavasti lisätilaus ei ole vieläkään saapunut. Niistäkin on toki saatavilla jo nyt S ja M kokoja.
- sukkia on myös edelleen varastossa ja loput lähtee ulosheittohintaan 8,90 euroa per kaksi paria.
 
Syksyisin juoksuterveisin,
 
- J.Klasila, FMR -


Tiedote 2/2011 (kesä)

Tervehdys,

Tiedotepuolella on ollut hetken hiljaiseloa kuin jalkavaivaisella juoksijalla, mutta nyt on taas paljon asiaa ja pitemmittä jarrutteluitta aloitetaan sen purkaminen:

Kaarinan syysmaraton
Hyvä FMR:n jäsen, oma kisamme, Kaarinan Syysmaraton lähestyy ja järjestelyt ovat jo pitkällä. Kyseinen kisatapahtumahan on lauantaina 29.10.2011. Kiinnostus tapahtumaamme kohtaan on ollut erittäin runsasta ja odotamme tällä hetkellä jopa 150 – 200 osallistujaa, mikä olisi erittäin suuri määrä näin heti ensimmäisellä kerralla. Muun muassa Kaarinan kaupunki on tarjoamassa Kaarinan Syysmaratonia työntekijöilleen TYKY – liikuntatapahtumakseen ja ainakin parista juoksukoulusta on tulossa suuri joukko juoksun harrastajia jollekin kisamatkalle. Tällaiselle syksyiselle maratonjuoksutapahtumalle on siis selvästi ollut tilausta Turun seudulle ja me voimme sen nyt toteuttaa.

Lähestymmekin teitä FMR:n jäseninä talkookutsulla tapahtumaamme. Tarjolla on vapaaehtoistyötä mm. kisakansliassa, lähtö- ja maalialueella, liikenteenohjauksessa ja juomapisteillä. Kaikki apu on tervetullutta, jotta voimme viedä tapahtuman kunnialla läpi ja näin takaamme mahdollisuuden toteuttaa kilpailun myös tulevina vuosina. Osa talkootehtävistä alkaa tapahtumapäivänä klo 9 alkaen ja viimeiset loppuvat hieman klo 17 jälkeen.

Ilmoittaudu talkoisiin lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen tuomo piste sibakov ät gmail piste com 2.9.2011 mennessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia, jotta voimme kartoittaa talkooväen todellisen määrän riittävällä tarkkuudella. Kerrothan viestissäsi, mikä talkootehtävä kiinnostaisi sinua eniten / kaikki tehtävät sopivat, ja mihin aikaan tapahtumapäivänä voit olla paikalla. Jos sinulla on tietoa mahdollisista juoksupalkinnoiksi tai arvontapalkinnoiksi soveltuvista tavaroista tai sellaisten mahdollisista lahjoittajista, niin kerrothan senkin myös viestissäsi.

Lisätietoa tapahtumasta saat tapahtuman nettisivuilta.

Kiitos kaikille jo etukäteen!

Tulevia juoksutapahtumia
- HCM 20.8.2011. HCM:n yhteydessä juostaan tänä vuonna myös SM-maraton. Totuttuun tapaan paikalle on tulossa täysi laidallinen FMR:n juoksijoita Halmeen tykistä lähtien, joten odotamme tapahtumaa suurella mielenkiinnolla
- Veteraanien SM-maraton 4.9., josta oli tarkempaa tietoa erillisessä veteraaneille lähetetyssä tiedotteessa ja joka löytyy myös nettisivuilta.
- Ruissalojuoksut 17.9. Viime vuonna olimme miesten joukkuekilpailussa hienosti kakkosia, mutta sitä lähdetään luonnollisesti kirkastamaan tänä vuonna. Ja luonnollisesti myös 2. ja 3.... mies/naisjoukkueiden sijoituksia lähdetään parantamaan isolla porukalla.
- Karhuviesti 14.4.2012. Tänä vuonna jouduimme nöyrtymään rakkaalle kilpakumppanimmelle Endurancelle, mutta ensi vuonna samaa vahinkoa ei päästetä toistumaan. Siispä siitä on hyvä muistuttaa jo nyt että jokainen voi merkitä sen paksulla tussilla kalenteriinsa. Toivottavasti mukaan saadaan tällä kertaa 2 miesjoukkuetta ja debyyttinaisjoukkue, vähintään! Myös sekajoukkue on mahdollinen. Ei vakavasti, mutta tosissaan vai miten se nyt meni;)
Tulevat tapahtumat
Huom. kun ilmoittaudutte kotimaan juoksutapahtumiin, käyttäkää mieluiten FMR-lyhennettä, jotta mm. seuran jäsenet on helppo löytää tuloksista ja eliminoimme samalla kilpailujärjestäjien mielivaltaiset lyhennökset, kuten FinnMR, FinnMarRun yms.. Ulkomaisissa kilpailuissa suositellaan käyttämään Finnish Marathon Runners -muotoa.

FMR:n syysleiri 4-6.11.2011
Syysleiri järjestetään viime vuoden tapaan Lohjan Kisakalliolla. Kisakalliota puoltaa sen otollinen sijainti suurimpiin kaupunkeihin nähden. Tällä kertaa pakettiin ei sisälly kuntotestausta, mutta vireää toimintaa riittää silti aamusta iltaan. Yksi teema on Kaarinan syysmaratonin järjestelyiden läpikäynti kun se on kuitenkin viikkoa myöhemmin vielä tuoreessa muistissa. Lisäksi leirillä syyskokoustellaan ja mm. äänestetään vuoden FMR-läiset. Ja tietysti myös käydään (useasti) lenkillä ja saunotaan. Kisakallion ympäristöstä löytyy mm. vaellusreittejä, joita on ilo painella menemään. Leirin hinta tulee olemaan noin 130 euroa, sisältäen myös ruokailut. Kaarinan syysmaratonin talkoolaisille tulemme antamaan (mahdollisimman paljon) alennusta osallistumismaksusta sikäli mikäli tapahtumasta jää sopivasti viivan alle. Ilmoittautumiset maraton ät tossu piste com . Huom! Paikkoja on rajoitetusti (n. 12-20), joten emme voi taata että kaikki mahtuvat mukaan. Ilmoittaudu siis nopeasti ja varmista oma paikkasi.

Romppeista
Varastosta löytyy edelleen runsaasti juoksusukkia, joita myydään nyt urakalla poies; 2 paria 9,90 euroa. Maratonjuoksuasuja (hihaton paita, shortsit) on tilattu lisää, mutta lähes kaikkia kokoja löytyy myös varastosta. Juoksu/edustusasuja tilattiin lisää ja nyt niitä on jälleen saatavilla kaikkia kokoja. Syksykin lähestyy joten kunnon juoksuasu on mitä parhain hankinta. Myös headwear/buff on tarpeellinen hankinta viileneville keleille! Headwear tulee näppärästi kirjekuoressa kotiovelle! Kimppatilaus

Vielä on juoksukesää jäljellä - juoksuterveisin,

- J.Klasila, FMR -

Veteraanien SM-maraton 4.9.2011

Tervehdys,

Kesä on siirtymässä ehtoopuolelle, joten on viimeistään nyt aika ruveta miettimään tarkemmin syksyn tulevia juoksuja ja etenkin veteraanijuoksijoiden arvokisoja. Veteraanien yleisurheilun SM-kisathan pidettiin juuri tuossa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Mikkelissä ja FMR:n Mikko Laukkanen juoksi noissa kisoissa kultaa 10.000 metrin juoksussa M35 –sarjassa. Onnittelut Mikolle upeasta suorituksesta.

Suuremmalla joukolla FMR pyrkii osallistumaan Veteraanien SM-maratonille, joka juostaan Tampereella 4.9. Varala maratonin yhteydessä. Varala maratonin reitti on muutettu tälle vuodelle ja sen pitäisi olla huomattavasti nopeampi kuin aiemmin. Kutsu veteraanien SM-maratonille löytyy tästä linkistä. ... ja enemmän tietoa Varala Maratonista ja ilmoittautuminen täältä. Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan henkilökohtainen ilmoittautuminen ja osanottomaksu tulee SM-maratonille jokaisen osallistujan hoitaa itse, mutta FMR:n mahdollisten joukkueiden ilmoittamisen ja osanottomaksun hoitaa seura. Tämän takia pyydänkin teitä ilmoittamaan ennen viimeistä ilmoittautumispäivää minun sähköpostiini, tuomo piste sibakov ät gmail piste com, osallistumisestanne, jotta ehdin ilmoittaa mahdolliset joukkueet ajoissa. Joukkuekilpailu on 3-henkisille joukkueille. SM-maratonin viimeinen ilmopäivä on 26.8. ja henkilökohtainen osallistumismaksu on 35 e. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa seuran nimenä FINNISH MARATHON RUNNERS ja seuran virallisena lyhenteenä FMR.

Veteraanien SM-maratonille on tiedossani jo muutamia kisasta kiinnostuneita ja ilmoittautuneitakin. Joten jos ajankohta on sopiva, rohkeasti vaan mukaan, niin saamme myös joukkueita kokoon, vaikka useampiakin. Muistakaa siis ilmoittaa osallistumistanne minulle.

Jos SM-maraton ei tällä kertaa sovi ohjelmaan, niin toivotan kaikille kuitenkin antoisaa loppukesää ja syksyä muuten juoksuharrastuksen parissa. Muistakaa toki myös oma juoksutapahtumamme Kaarinassa 29.10.2011: Kaarinan syysmaraton Tervetuloa sinne juoksemaan tai talkooavuksi.

Juoksuterveisin
Tuomo Sibakov
FMR:n veteraaniyhdyshenkilö
puh. 040-5533138FMR-tiedote 1/2011


Tervehdys,

Tammikuun "pakkaset" on jo lähes koettuna ja moni on jo varmasti malttamattomana kaipaillut tiedonjyväsiä kuluvasta vuodesta. Tässäpä näitä sitten tiiviinä pakettina.
 
Jäsenmaksu 2011
Jäsenmaksua on korotettu aiemmasta 10:stä eurosta 15:sta euroon. Tähän päädyimme syksyn kokouksessa Lohjan Kisakalliossa. Jäsenmaksun odotamme kolahtavan tilille helmikuun loppuun mennessä. FMR tulee totuttuun tapaan järjestämään mm. kevätleirin ja syysleirin, joista ainakin kevätleiri on jäsenmaksun maksaneille puoli-ilmainen. Jäsenmaksu on edellytyksenä mikäli jäsen haluaa kuulua FMR:n kautta SVU:hun eli Suomen Veteraanien Urheiluliittoon ja esim. osallistua vaikkapa veteraanien SM-maratonille. Jäsenmaksu on myös toivottava ihan kannatusmielessäkin; tarvitsemme varmasti jokaisen tukea.

Ilmaisjäsenyys.
Jäsenmaksulla emme toki halua sulkea ei-niin-aktiivisia jäseniä pois vaan seuraan voi edelleen kuulua ilman jäsenmaksuakin. Tällöin jäsenellä on oikeus osallistua FMR:n nimissä juoksutapahtumiin, tapaamisiin sekä käyttöoikeus nettisivustoihin ja muihin yleisiin materiaaleihin. Suotakoon tämä mahdollisuus vaikkapa työpaikkansa menettäneille, opiskelijoille tai vaikkapa eläkeläisille. Toistan kuitenkin myös tänäkin vuonna että jäsenmaksu on toivottava ihan kannatusmielessäkin; tarvitsemme varmasti jokaisen tukea.

Jäsenmaksutiedot:
Pankkiyhteys: FI11 5507 0620 0157 73    (tilinumero vanhassa muodossa: 550706-215773)
BIC: OKOYFIHH
Saaja: Finnish Marathon Runners
Viestiosaan: Nimesi ja paikkakuntasi
Summa: 15 euroa
Eräpäivä: Helmikuun loppuun mennessä.

III Sappee UphillRun 4.6.2011 klo 19:00 sekä FMR:n kevätleiri 3 - 5.6.
http://www.uphillrun.fi/ Mäkijuoksu on järjestetty kaksi kertaa ja osanottajia on molemmilla kerroilla ollut ihan mukavasti tapahtuman erikoiseen luonteeseen nähden. Tänä vuonna mukana on normaalimatkan lisäksi tuplamatka, jota toivottiin jo viime vuodeksi. Tapahtuman yhteydessä pidetään myös kevätleiri ja FMR:n käyttöön on varattu luxusluokan mökki koko viikonlopuksi ja kapasiteettia saadaan varattua tarvittaessa lisää. FMR:n jäsenet voivat osallistua leirille pelkän mäkijuoksun osallistumishinnalla. Ilmoittaudu mukaan uphillrun.fi sivustolta tai sähköpostina, jos osallistut pelkästään leirille. Uudet ja vanhat jäsenet kaikki rohkeasti mukaan! Tunnelma leireillä on ollut aina aivan loistava, joten tätä ei kannata missata! Vaikka ajankohta osuukin koulujen päättäjäisviikonloppuun, toivon mahdollisimman monen löytävän kalenterista tilaa tälle. Ainakaan mitään muuta juoksutapahtumaa ei osu samalla päivälle...  
 
I Kaarinan Syysmaraton 29.10.2011.
http://www.kaarinansyysmaraton.fi/ FMR:n järjestämä Kaarinan Syysmaraton juostaan vuonna 2011 ensimmäisen kerran. Samalla elvytetään vuosikymmeniksi unholaan jäänyt Kaarinassa juostava maraton. Maratonin lisäksi tapahtumassa voi juosta ½maratonin tai 10km. Tule mukaan joko juoksemaan tai talkoolaiseksi ja ota myös ystäväsi ja tuttavasi mukaan. Kaikkia tarvitaan! Tapahtuman pää-arkkitehtina toimii seurastamme Tuomo Sibakov.
 
Muut tapahtumat 2011
Tämän vuoden ensimmäiseksi joukkuetapahtumaksi on kaavailtu viime vuoden tapaan Karhuviestiä http://www.porinkuntoilijat.fi/karhuviesti, 9.4.2011. Viime vuonna kävimme kovan kamppailun Endurancen kanssa ja keskinäinen kilpa voitettiin näytöstyyliin. Tälle vuodelle Endurance on keräämässä kaikki parhaat voimansa ja samaan pyrimme tietysti mekin. Mikäli lyhyet matkat kulkevat niin ei muuta kuin joukkueeseen mukaan! Erityisesti toivon nyt myös naisilta aktiivisuutta, jotta saisimme mukaan myös naisjoukkueen. Miehissä joukkueeseen mahtuu 7 ja naisissa 5, sekä molempiin 1-2 varamiestä ja -naista. Mahdollisuus on miehissä jopa kahteen joukkueeseen. Ko. juoksun osuudet ovat pituudeltaan 5,5 - 11,2 km, joten viesti käy samalla hyvästä maksimitreenistä.   
Karhuviestistä seuraava isompi tapahtuma on ollut perinteisesti Masku Maraton, jonka päivämäärä on tänä vuonna 15.5.2011. Maskussa ei ole joukkuekilpailua, mutta olemme kokoontuneet isolla porukalla tunti ennen starttia vaihtamaan kuulumisia.   Heinäkuun alussa 2.7.2011 juostava Paavo Nurmi maraton http://www.paavonurmisports.fi/fi/paavo-nurmi-marathon on perinteisesti ollut FMR:n heiniä ja kärkisijoja lähdetään metsästämään tänäkin vuonna.   Seuraileppas tapahtumien osalta tilannetta kevään mittaan www.tossu.com :ssa ja www.tossu.fi :ssä. Ehdota joukkuetapahtumaa tai ilmoita halukkuutesi joukkueosanottoon jossakin tapahtumassa: maraton [ät] tossu piste com. Näin alkuun aloittakaamme siis Karhuviestistä!
 
Veteraaniasiaa Kuten ylempänä tulikin esille, esim. veteraanien SM-maratonille osallistuminen edellyttää Suomen veteraanien urheiluliiton jäsenyyttä (SVU). Seuramme jäsenenä, +30 vuoden ikaisenä ja SVU:n jäseneksi ilmoittautuneena voit osallistua kaikkiin virallisiin veteraanien kilpailuihin, eikä pelkästään yleisurheilussa vaan missä tahansa veteraanilajissa. Tänä vuonna kansallisiin kilpailuihin, myös SM-kisoihin on tullut siis virallisesti 30+ sarja. Kansainvälisissä veteraanikisoissa (esim. PM, EM ja MM) alin ikäluokka on edelleen 35+. Yleensä kotimaan veteraanikisoissa ei ole mitään tulosrajoja, joten osallistumaan pääsee, vaikka ei olisikaan huipputasoa. Todellista liikkumisen iloa!
Infoa veteraanien kilpailuista Suomessa saat mm.täältä: http://www.svu.fi/kilpailukalenteri
Kun sellaisia kisoja lähestyy, joihin pyrimme saamaan joukkueita, lähetämme lisäinfoa SVU:n jäseniksi ilmoittautuneille.
 
Juoksuvermeet
Varastosta löytyy edustusasuja, maratonjuoksuasuja, juoksusukkia sekä lyhyitä trikoita. Katso lisätietoja http://www.tossu.com/index.php?pageid=71. Suosittelen tekemään tilauksen nyt tältä istumalta, jotta keväällä ja kesällä on sitten varmuudella kunnon huipputason vermeet päällepantavana. Ja kyllähän noilla kelpaa hifistellä vaikka kuntosalin juoksumatollakin näin talvisaikaan... Viime vuoden tapaan erikoistarjouksena 5:lle nopeimmalle edustus- tai maratonasun tilaajalle 2 paria sukkia kaupan päälle! Tarjous on voimassa tästä päivästä helmikuun loppuun asti. Tilaukset maraton [ät] tossu piste com
 
Tossu.com - tossu.fi - uphillrun.fi - kaarinansyysmaraton.fi
Osallistu keskusteluun ja vaikuta seuran toimintaan. Käy esim. kirjaamassa vuoden 2011 tavoitteet tossu.fi:ssä olevaan ketjuun. Jos huomaat jollakin sivustollamme puutteita, korjattavaa, kehitettävää tms. tms. niin laitteleppa viestiä. Huom. sivustoillamme vierailee jo tuhansia kävijöitä kuukausittain, joten nyt on mahdollisuus edulllisiin ja hyödyllisiin sponsorointeihin. Otappas siis pomoa kädestä kiinni (tai jos olet itse pomo niin itseäsi niskasta kiinni;) ja katsotaan jokin sopiva paketti.

Naatinnollista juoksuvuotta,

- J.Klasila, FMR -


FMR syystiedote 9/2010

Tervehdys kaikille!
Kesä on vietetty ja monella varmasti kausi lähenee päätöstään, mutta vielä on vuotta jäljellä! Sen verran pitää heti alkuun hehkuttaa että aika näkyvästi olimme esillä alkuvuoden tapahtumissa ja mitaleita ropisi sieltä ja täältä, viimeisimpänä +35 SM-maantiejuoksut, mistä 7 henkinen joukkueemme kahmaisi peräti 12 mitalia!

26-28.11.2010 FMR:n syysleiri
Tällä kertaa vietämme syysleiriä Lohjan Kisakalliossa. Tiukkaakin tiukempi paketti sisältää mm. perusteellisen kuntotestauksen (pp-ergo, inbody- ja lihaskuntotestit), syyskokouksen, saunomista, pikkujoulujen viettoa ja kauden päättäjäiset. Aika raaka paketti siis. Syyskokouksessa äänestämme ja palkitsemme vuoden FMR-läisiä sekä mm. päätämme vuoden 2011 jäsenmaksusta ja visioimme muutenkin vuotta 2011. Alustavasti olemme tehneet varauksen 12 henkilölle, mutta mukaan mahtuu enemmänkin. Leirin hinta on 190 euroa, ilman kuntotestejä 130 euroa. Hinnat sisältävät ruokailut. Varaa ja varmista oma paikkasi nopeasti maraton@tossu.com, sillä emme voi taata paikkaa kaikille 100%:lla varmuudella. Lisätietoa täällä.

Loppuvuoden 2010 tapahtumia
Kisakalenteria katsottaessa suurin osa vuoden tapahtumista on jo takanapäin, mutta otetaan muutama poimintoja myös tulevasta:
1. Ruissalojuoksut 18.9.2010. Osallistumme tapahtumaan 3:lla tai jopa 4:llä miesjoukkueella. Tällä hetkellä mukaan ovat ilmoittautuneet Janne Klasila, Simo Klasila, Jaakko Uotila, Antti Toivanen, Niko Jääskeläinen, Tomi Halme, Erkki Lehto, Aki Suikkanen, Jyrki Kukko, Timo Toivari ja Ilkka Lainema. Puuttuuko nimesi listalta? Ilmoittaudu mukaan. Tapaaminen 1 h ennen rääkin starttia lähtövaatteesta n. 100 m taaksepäin teiden risteyksessä nurmikolla.
2. Vantaan Maraton 10.10.2010. Tavoittelemme joukkuetta tähänkin kisaan. Mukaan on tulossa näillä näkymin Janne Klasila, Jani Riissanen, Juha Kivimaa, Aki Suikkanen ja mahdollisesti myös Jyrki Kukko. Ilmoittautukaa tapahtumaan järjestäjien kotisivujen kautta, joukkueen ilmoitan myöhemmin erillisellä ilmoituksella. Tapaaminen tuntia ennen starttia katsomon ylimmäisillä riveillä.
3. Wihan kilometrit 30.10.2010. Lukuisia FMR-läisiä on juoksemassa Wihassa maratonia tai 100km:iä.
4. IAU 100 km World Championship, Gibraltar 7.11.2010. Seurastamme allekirjoittanut ja Tomi Halme lähtevät edustamaan isänmaata tänne ja palaamme takaisin mitalit kaulassa tai perseet olalla. Valitettavasti FMR ei saa joukkuetta tänne;)

Kovin on vielä miesvoittoista joukkueosanottomme, mutta nyt kauniimman sukupuolen edustajat myös liikkelle! Esimakua saatiin jo +35 SM-maantieviesteistä ja siitä on hyvä ponnistaa eteenpäin.

Vuoden 2011 ennakko
Tärkeimmät tapahtumat lienevät pääosin samat mitä tänäkin vuonna, kevätleiri ja UpHillRun toukokuun loppupuolella, runsaasti eri kisoja melkeimpä tammikuusta joulukuuhun, syysleiri syksyllä ja uutuutena Kaarinassa järjestettävä myöhäisen syksyn maraton. Maratonin visiointi on vasta alkutekijöissään, mutta siitä lisäinfoa joskus myöhemmin.

Juoksuvermeistä
Olemme hankkineet loistavia juoksuasuja syksyn, talven ja kevään rientoihin. Asuissa on Finnish Marathon Runners painatukset ja hinta on 110 euroa. FMR hankki käyttöönsä myös 3 kpl lippuja seuran väreissä. Lippuja on saatavana lainaksi käytettäväksi tapahtumissa esim. maalisuoratuuletuksiin yms. Myös juoksupaitoja ja -shortseja, sukkia ja trikoita löytyy varastosta, joten nyt vaatekaappi ojennukseen! Lisätietoa vermeistä täällä. Eipä tässä tämän enempiä tällä kertaa. Seurailkaapa tossu.fi:tä, joka on pikku hiljaa aktivoitunut ja muistakaapa kirjata tulokset tossu.com:iin. Allekirjoittanut aloittaa petraamisen tällä saralla. Ja vaikka netissä kuluu tovi jos toinenkin niin muistakaapas käydä välillä myös lenkillä... leppoisia raveja ja runtua kisoihin toivottelee,

- J.Klasila, FMR -


FMR tiedote 1/2010

Tervehdys,

Vuosi on jo hyvässä käynnissä ja vuoden ensimmäinen tiedote on antanut odotuttaa itseään. Tässäpä tämä nyt sitten tulla tupsahti. Hieman on edellisen toistoa, mutta asiasisältökin on pitkälti sama. Höpötystä mm. jäsenmaksuista ja vuoden 2010 tapahtumista.

Jäsenmaksu 2010
Jäsenmaksu on vuoden 2009 tapaan vaivainen 10 euroa. Jäsenmaksun odotamme kolahtavan tilille helmikuun loppuun mennessä. FMR tulee totuttuun tapaan järjestämään mm. kevätleirin ja syysleirin, joista ainakin kevätleiri on jäsenmaksun maksaneille lähestulkoon ilmainen. Jäsenmaksu on edelletyksenä mikäli jäsen haluaa kuulua FMR:n kautta SVU:hun eli Suomen Veteraanien Urheiluliittoon ja esim. osallistua vaikkapa veteraanien SM-maratonille. Jäsenmaksu on myös toivottava ihan kannatusmielessäkin; tarvitsemme varmasti jokaisen tukea.

Ilmaisjäsenyys.
Jäsenmaksulla emme toki halua sulkea ei-niin-aktiivisia jäseniä pois vaan seuraan voi edelleen kuulua ilman jäsenmaksuakin. Tällöin jäsenellä on oikeus osallistua FMR:n nimissä juoksutapahtumiin, tapaamisiin sekä käyttöoikeus nettisivustoihin ja muihin yleisiin materiaaleihin. Suotakoon tämä mahdollisuus vaikkapa työpaikkansa menettäneille, opiskelijoille tai vaikkapa eläkeläisille. Toistan kuitenkin myös tässä kohtaa että jäsenmaksu on myös toivottava ihan kannatusmielessäkin; tarvitsemme varmasti jokaisen tukea.

Jäsenmaksutiedot:
Tilinumero: 550706-215773 (Osuuspankki)
Saaja: Finnish Marathon Runners
Viestiosaan: Nimesi ja paikkakuntasi
Summa: 10 euroa
Eräpäivä: Helmikuun loppuun mennessä.

Sappee UphillRun 29.5. klo 15:00 sekä kevätleiri 28 - 30.5.
http://www.uphillrun.fi/ Viime vuonna mäkijuoksutapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ja ilmoittautuneita oli lopulta nelisenkymmentä. Positiivisen kokemuksen siivittämänä mäkijuoksu saa tänä vuonna jatkoa ja toivottavasti kasvaa pykälää suuremmaksi tapahtumaksi. Tapahtuman yhteydessä pidetään myös kevätleiri ja FMR:n käyttöön on varattu luxusluokan mökki koko viikonlopuksi ja kapasiteettia saadaan varattua tarvittaessa lisää. FMR:n jäsenet voivat osallistua leirille pelkän mäkijuoksun osallistumishinnalla. Ilmoittaudu mukaan uphillrun.fi sivustolta tai sähköpostina, jos osallistut pelkästään leirille. Uudet ja vanhat jäsenet kaikki rohkeasti mukaan! Tunnelma leireillä on ollut aina aivan loistava, joten tätä ei kannata missata!

Tapahtumat 2010 Tänä vuonna yritämme joukkueosanottoa entistäkin useampaan tapahtumaan. Tämän vuoden ensimmäiseksi joukkuetapahtumaksi on kaavailtu Karhuviestiä http://www.porinkuntoilijat.net/karhu-viesti.htm. Ko. juoksun osuudet ovat pituudeltaan 5,5 - 11,2 km, joten viesti käy hyvästä maksimitreenistä. Me kankeat maratoonarit emme taida taipua muuhun:) Karhuviestin perään vain viikon päästä on Masku maraton, jonne tullee totuttuun tapaan iso liuta jäsenistöä. Paavo Nurmi maraton on perinteisesti FMR:n heiniä ja kärkisijoja lähdetään metsästämään tänäkin vuonna. Seuraileppas näiden osalta tilannetta kevään mittaan www.tossu.com :ssa ja www.tossu.fi :ssä. Ehdota joukkuetapahtumaa tai ilmoita halukkuutesi joukkueosanottoon jossakin tapahtumassa: maraton [ät] tossu piste com. Näin alkuun aloittakaamme siis Karhuviestistä!
 
Veteraaniasiaa Kuten ylempänä tulikin esille, esim. veteraanien SM-maratonille osallistuminen edellyttää Suomen veteraanien urheiluliiton jäsenyyttä (SVU). Seuramme jäsenenä, > 35 vuoden ikaisenä ja SVU:n jäseneksi ilmoittautuneena voit osallistua kaikkiin virallisiin veteraanien kilpailuihin, eikä pelkästään yleisurheilussa vaan missä tahansa veteraanilajissa. Yleensä veteraanikisoissa ei ole mitään tulosrajoja, joten osallistumaan pääsee, vaikka ei olisikaan huipputasoa. Voin totuutena kertoa, että esim. joukkuekilpailussa on veteraanien SM-mitaleille voinut esim. maratonilla päästä melko hitaallakin ajalla.
Viime vuonnahan seuramme sai upeaa menestystä niin veteraanien MM- että SM-maratonilla, ja tulihan 10.000 metrin juoksussakin seuraamme SM-hopeaa. Piirikunnallisella tasolla seurassamme on jopa naiskuulantyönnön veteraanimestari. Hänellä laji-skaala onkin tosi leveä, kuulantyönnöstä 24 tunnin juoksuun. Piirikunnallisella tasolla seurasamme voi osallistua kisoihin Varsinais-Suomessa.
Infoa veteraanien kilpailuista Suomessa saat mm.täältä: http://www.svu.fi/kilpailukalenteri
Kun sellaisia kisoja lähestyy, joihin pyrimme saamaan joukkueita, lähetämme lisäinfoa SVU:n jäseniksi ilmoittautuneille.
 
Juoksuvermeet
Varastosta löytyy edelleen iso kasa loistavia maratonjuoksuasujamme, juoksusukkia sekä lyhyitä trikoita. Katso lisätietoja http://www.tossu.com/index.php?pageid=71. Suosittelen tekemään tilauksen nyt tältä istumalta, jotta keväällä ja kesällä on sitten varmuudella kunnon huipputason vermeet päällepantavana. Ja kyllähän noilla kelpaa hifistellä vaikka kuntosalin juoksumatollakin näin talvisaikaan... Pistetään tähän vielä erikoistarjouksena 5:lle nopeimmalle juoksuasun tilaajalle 2 paria sukkia kaupan päälle! Tarjous on voimassa helmikuun loppuun. Tilaukset maraton [ät] tossu piste com
 
Tossu.com - tossu.fi
Osallistu keskusteluun ja vaikuta seuran toimintaan. Käy esim. kirjaamassa vuoden 2010 tavoitteet tossu.fi:ssä olevaan ketjuun. Jos huomaat sivustoilla puutteita, korjattavaa, kehitettävää tms. tms. niin laitteleppa viestiä.

Leppoisaa treenausmieltä viiman ja pakkasen keskelle,

- J.Klasila, FMR -

26.10.2009 Terveppä terve taas pitkästä aikaa!

Tässäpä pikkuisen tiivistelmää männeestä ja raapaisua tulevasta...

Tapahtumarikas kesä on takanapäin ja melkoisesti siinä väriä ja kimallusta riittikin. FMR-läisittäin kesän ensimmäinen suuri koitos oli Paavo Nurmi Maraton, jossa onnistumisia koettiin laajalla rintamalla. Suurimpana saavutuksena joukkuekilpailun kaksoisvoitto. Voitto irtosi lähes kahden tunnin marginaalilla. Kuuluisan sanonnan mukaan tärkeintähän ei ole voitto vaan rökälevoitto;) Paljon nähtiin ja koettiin myös henkilökohtaisia onnistumisia. Mikä olisikaan voinut olla parempi startti kesään.

Kesän ehdottomiin kohokohtiin lukeutui veteraanien MM-maraton Lahdessa elokuun alkupuolella. Kirkkaimpana kruununa loisti Laura Markovaara henkilökohtaisella hopeamitalilla ja joukkuekullalla. Lauraa säesti loistavasti 10-päinen maratoonarijoukkomme sekä pari lyhyempien matkojen edustajaa. Jani Riissanen ja Jaana Thorström tappelivat maratonilla omissa sarjoissaan 20:n joukkoon, mitä voidaan pitää erinomaisina suorituksina kun paikalla oli sentään kansainvälinen kerma. Hieno suoritus myös koko joukkueelta sillä kaikki selvittivät tiensä kunnialla maaliin saakka. Hatunnoston paikka!

Veteraanien SM-maraton lokakuun alkupuolella oli myös yksi ikimuistoinen tapahtuma monelle. Toivarin Timo pääsi maiskuttelemaan sekä henkilökohtaisen että joukkuekilpailun voitolla. Joukkuekilpailun kullasta pääsivät naatiskelemaan osansa myös Jyrki Kukko ja Petri Höytö. Jaana Thorström näytti juoksemisen mallia naisten puolella hopeamitali kotiintuomisinaan.

Kesän mittaan nähtiin paljon muitakin hyviä suorituksia ja ennätyksiä laitettiin uusiksi itse kunkin toimesta. Monista mainittakoon mm. Halmeen Tomin tyylitelty voitto Espoon Rantamaratonilla. Siellä saivat baywatchit vain katsella perästä kun FMR-tykki Halmeen poika viiletti tuulispäänä horisontaaliseen vertikaaliin.

Syksy (ja kesäkin) toi tullessaan FMR-läisittäin myös uusia matkoja sillä useammankin uskalikon voimalla korkkaantui ultramatka. Mainetta ja kunniaa seuralle tuli eritoten Wihan kilometreiltä sillä 100 km:lla oli lähellä jopa kolmoisvoitto. Myös lyhykäisemmillä matkoilla nähtiin erinomaisia suorituksia reiluine henk. koht. ennätysparannuksineen. Tulosliuskasta oli luettavissa taas monta erinomaista suoritusta, hyvä niin.

Pitemmittä jorinoitta, siitä tulevasta...

Syysleiri
...on jo pelottavan lähellä 30.10. - 1.11., mutta ei niin lähellä ettetkö vielä ehtisi mukaan! Ja paikkahan oli tällä kertaa Vierumäki. Päällepäsmärinä toimii tällä kertaa Uotilan Jaakko (Ju1964) joka mielellään lisää nimesi osallistujalistaan, joten viestitteleppäs osoitteeseen ju1964 [ät] hotmail [piste] com tai maraton [ät] tossu [piste] com. Kaikki vaan rohkeasti mukaan! Henki leireillä on ollut aina aivan loistava; on saunomista, leppoisaa treeniä, venyttelyhetkiä ja ehkä pientä juopotteluakin, tai mitä nyt itse kukin parhaana pitää, haluamassaan järjestyksessä:) Aktiviteettia piisaa kuin Nykäsmäisessä mäkihyppymaajoukkueessa.

Ja tähän loppuun taas "mussun mussun" muistutukset, eli tilailkaapas vermeitä, sillä niitä on reilusti varastossa.

Keskustelkaa ja viisastukaa www.tossu.fi
Vaikuttakaa ja vaikuttukaa www.tossu.com

Reipasta loppusyksyä ja alkavaa talvea sekä aimo annos iloista mieltä,

- J.Klasila -


Mitalisadetta veteraanien SM-maratoonilla
-Sunnuntaina 11.10.2009 Pieksämäellä juostu veteraanien SM-marathon muodostui menestyksen päiväksi FMR:n maratoonareille. Marko Antikaisen kesällä Jyväskylässä juoksema 10.000 metrin veteraanien SM-hopeamitali sai näin odotettua jatkoa.

Kaikki neljä mukana ollut FMR:n juoksijaa teki juoksussa henkilökohtaisen ennätyksen, mikä lisää entisestään suoritusten makeutta. Tuore vahvistuksemme Timo Toivari juoksi kultaa miesten 45-vuotiaiden sarjassa ajallaan 2:44:36. Jyrki Kukko oli saman sarjan neljäs ajalla 2:49:41. Kolmas miesjuoksijamme Petri Höytö täydensi miesjoukkueen ajallaan 3:16:11 ja oli M40 –sarjan seitsemäs. Joukkuekilpailussa miehemme ottivat M40 –sarjassa kultaa.

Naismaratoonarimme, Jaana Thorström juoksi ajallaan 3:40:58 N45 –sarjan hopeaa. Näin ollen kaikilla mukana olleilla oli kotiin tuomisinaan SM-mitali, Timolla jopa kaksi ja molemmat vielä kultaa. Hieno päivä kaiken kaikkiaan.

Tulokset, Pieksämäki 11.10.2009


Lauralle hopeaa ja kultaa veteraanien MM-kisoissa
 
Klikkaa kuvasta suurempiFMR:n Laura Markovaara juoksi upeasti N35-sarjan henkilökohtaista hopeaa ja joukkuekultaa ajallaan 2:58.04 veteraanien MM-kisojen maratonilla Lahdessa. Kultajoukkueessa juoksivat Lauran lisäksi Minna Kainlauri ja Mirka Suominen. Lauantaina 8.8.2009 juostulla MM-maratonilla kahdenkymmenen sakkiin juoksivat sarjoissaan FMR:läisistä lisäksi Jani Riissanen (11.) ja Jaana Thorström (19.). Kaikki mukana olleet FMR:läiset juoksivat ansiokkaasti kisan loppuun asti, vaikka melko raskas reitti, tukala keli sekä juomapaikkojen vähäinen määrä reitillä tekivätkin olosuhteista lopulta varsin vaativan.
Klikkaa kuvasta suurempi
Tässä kaiken kaikkiaan FMR:n jäsenien MM-maraton suoritukset:

Laura Markovaara (N35) sij. 2. (joukkuekulta) aika 2.58.04
Jaana Thorström (N45) sij. 19. aika 3.50.02
Jani Riissanen (M35) sij. 11. aika 2.56.17
Paavo Lehtoaro (M40) sij. 36. aika 3.22.45
Jouni Leinonen (M40) sij. 37. aika 3.23.33
Tuomo Sibakov (M40) sij. 39. aika 3.25.42
Petri Höytö (M40) sij. 44. aika 3.32.32
Jyrki Kukko (M45) sij. 33. aika 3.09.54
Timo Rötkö (M45) sij. 66. aika 3.40.59
Timo Mäkinen (M50) sij. 35. aika 3.29.42
Juha Kirves (M50) sij. 54. aika 4.03.1217.6.2009 FMR:llä upea edustus veteraanien MM-kisoissa
 
Vihdoinkin Suomen kaikkien aikojen suurin maajoukkue on julkistettu. Seurallamme on tuossa 1500 -päisessä maajoukkueessa upean suuri edustus. Yhteensä veteraanejamme on mukana 12, suurin osa heistä maratonilla. Koko Suomen joukkue ja etenkin seuramme edustajat kaipaavat Lahden MM-kisoissa tietysti kannustusta, joten kaikki mukaan kannustamaan juoksijoitamme MM-kisoihin. Maratonin lähtö on 8.8.2009 klo 9, ja maastojuoksu juostaan 28.7.2009. Koko Suomen joukkue löytyy tästä linkistä: http://www.svu.fi/tiedotearkisto/?num=19336
 
FMR:n juoksijat veteraanien yleisurheilun MM-kisoissa 2009:
(suluissa sarja)
 
Maraton:
Laura Markovaara (N35)
Jaana Thorström (N45)
Jani Riissanen (M35)
Petri Höytö (M40)
Paavo Lehtoaro (M40)
Jouni Leinonen (M40)
Tuomo Sibakov (M40)
Jyrki Kukko (M45)
Timo Rötkö (M45)
Juha Kirves (M50)
Timo Mäkinen (M50)
 
Maastojuoksu:
Mikko Juhola (M35)

800 m:
Jouni Koskela (M45)
 
Jos huomaat, että nimeäsi ei ole yllä, mutta olet ilmoittaunut kisoihin, ilmoittele siitä pikaisesti osoitteeseen maraton ät tossu piste com.

Tuomo Sibakov
FMR:n veteraaniyhteyshenkilö


Jäsentiedote 6/2009


Morienttes!
Jälleen kerran on aika tiedotella pikkuisen Finnish Marathon Runnersin toiminnasta. Heti kärkeen on luonnollisesti hehkutettava Toukokuun lopulla järjestämäämme Sappee UpHillRun -mäkijuoksua. Kevätleirin yhteydessä pidetty kisa onnistui loistavasti ja jatkoa seuraa ensi vuonna samoihin aikoihin. Historian ensimmäisen UpHillRunin voittoon pyyhälsi Wannaksen Simo ja naisten sarjan voittoon polkaisi FMR:n väreissä Laura Markovaara. Lisätietoa aiheesta löytyy keskustelupalstaltamme tai tapahtuman omilta sivuilta osoitteessa www.uphillrun.fi, missä on mm. runsaasti loistavaakin loistavampia kuvia tapahtumasta. Jos olet kiinnostunut osallistumisesta vuoden 2010 UpHillRuniin, voit vielä vaikuttaa järjestämispäivään, joka tulisi olemaan näillä näkymin joko 22.5. tai 29.5.2010. Mm. Tukholman maraton järjestetään ensi vuonna 5.6.

Vermeistä
Seurallamme on myynnissä (edelleen ja ikuisesti) juoksuasuja ja korostan tässä vaiheessa että nyt on saatavana laajempi skaala kokoja, XS, S, M, L ja XL:iä. Asun kuva ja muut tarkemmat tiedot löytyvät tossu.com:sta Kimppatilaus -sivulta. Tilaappas omasi kesärientoihin, asu tulee postitse kotiovelle kahdessa kirjekuoressa parissa päivässä. XS:t ja XL:t toimitukseen kuitenkin vasta palttiarallaa heinäkuussa.
Olemme puuhaamassa myös syys-talvi-kevätkäyttöön harjoitusasua ja/tai "lämpöliiviä" seuran omissa väreissä. Mikäli halukkaita löytyy tarpeeksi niin asut laitetaan luonnollisesti tilaukseen. Kuva ja muuta tietoa löytyy tossu.fi:stä: http://www.tossu.fi/viewtopic.php?f=20&t=262
Seurallamme on myös myynnissä ns. puolipitkiä trikoita, kuvat ja tiedot: http://www.tossu.fi/viewtopic.php?f=20&t=277 (Heti toimitukseen)
Lisäksi budjettia hilataan plussemmalle yhteisellä juoksusukkatilauksella. Kaksi paria kunnollisia juoksusukkia vain 14,90 euroa, josta parisen euroa kilahtaa seuran kassaan ja palautuu jäsenistölle eri muodoissa.
Tilaukset maraton ät tossu piste com

Syysleiri
Syksyllä pukkaa taas syysleiriä, joka järjestetään näillä näkymin loka-marraskuun vaihteessa olevana viikonloppuna. Leirin yhteydessä järjestetään myös perusteellinen kuntotestaus. Tällä hetkellä leirin pitopaikaksi ovat vaihtoehtoina mm. Lohjan Kisakallio sekä Vierumäki. Tästäkin aiheesta on syvempää tietoa keskustelupalstalla ja myöhemmin tulee eksaktimpaa tietoa tossu.com:n tapahtumat -sivulle, kunhan paikka ja muut järjestelyt varmistuvat.

Tapahtumat
Oletko osallistumassa johonkin tapahtumaan kesällä, missä on samalla myös joukkuekilpailu? Ainakin Paavo Nurmi Maratonille on tulossa vahva FMR edustus ja toivon että joukkueeseemme tulisi mukaan mahdollisimman moni tavoiteaikaan katsomatta. Erityisesti puolikkaalle kaivataan lisää menijöitä. Jos et osallistu itse kilpailuun seuraileppas silti välillä Tapahtumat -sivua, josko pääsisit vaikkapa kisojen yhteydessä pidettäviin tapaamisiin. Mainittakoon kesän tapahtumista myös Veteraanien MM-maraton Lahdessa 8.8.2009, missä FMR-läiset tarvitsevat kannustusta. Ei siis muuta kuin paikan piälle.

Tässäpä tätä asiaa tällä erää.

Keskustele ja viisastu www.tossu.fi
Vaikuta ja vaikutu www.tossu.com
Tutustu ja osallistu www.uphillrun.fi

Kesäterveisin,

- J.Klasila -

Veteraanijäsentiedote 2/2009

Kevät-tervehdys kaikille teille arvoisat FMR:n veteraanijuoksijat

Kovasti odotettu kevät koittaa vihdoin täydellä voimalla, ja juoksuhalut kasvavat uusiin mittoihin samaa tahtia. Tässä itse kullekin kuitenkin malttia lisääntyviin juoksukilometreihin, ettei kevään petollisen kova asfaltti aiheuta pidempi aikaisia rasitusvammoja. Pienet kolotukset kuitenkin meille sallittakoon.

Lähestyn nyt tällä vuoden toisella tiedotteella lähinnä taas tuon veteraanien MM-maratonin johdosta. Tähän juoksuunhan on nyt aikaa 4 kuukautta, joten aikaa on vielä päästä hyvään kuntoon.

Veteraanien MM- kisoihin osallistumiseen on tullut tässä maalis-/huhtikuun aikana oleellisesti lisätietoa.
Ensinnäkin ilmoittautuminen on tehty siten helpommaksi, että niitä ei välttämättä tarvitsekaan lähettää keskitetysti seuran yhteyshenkilön kautta, vaikka virallisilla MM-kisasivuilla edelleen niin sanotaankin. Näin ollen perun vuoden ensimmäisessä tiedotteessani antamani ohjeen siitä, että ilmoittautumislomakkeet ja henkilöllisyystodistuskopiot tarvitsisi lähettää minulle toukokuun 27. päivään mennessä vaan ne voi lähettää suoraan 31.5. mennessä SVU:hun, osoitteeseen Suomen Veteraaniurheiluliitto ry, Radiokatu 20, 00093 SLU. Lähetän itselleni tähän mennessä tulleet ilmoittautumiset nyt hetimiten eteenpäin, joten niistä ei tarvitse olla tämän johdosta huolissaan. Ilmoittautumislomake ja osallistumismaksutiedot löytyvät täältä http://wma2009.org/kilpailijat/ilmoittautuminen/

Toiseksi MM-kisoissa edustetaan Suomea, joten kisoissa tulee käyttää virallista SVU:n http://wma2009.org/kilpailijat/tietoa-kilpailijoille/  tai SUL:n edustusasua, uutta tai vanhaa. Tämä lisää siis hieman kustannuksia, jos ei tällaista asua jo omista. SVU:n edustus-asuja voi tilata täältä http://www.svu.fi/tee_tilaus/#asut

Tämän hetkisen tiedon mukaan MM-maraton starttaa 8.8.2009 klo 9.00. Varmistus osanotosta tulee kuitenkin tehdä henkilökohtaisesti paikalla ollen jo edellisenä päivänä, mikä tarkoittanee sitä että kauempaa tulevat joutuvat yöpymään kisakaupungissa Lahdessa tai sen läheisyydessä, tosin jo juoksun aikainen starttikin tätä ehkä vaatii. Majoituspaikan saaminen voi olla vaikeaa kisojen takia, joten se kannattaa varmistaa ajoissa.

Kuten näistä lisätiedoista käy ilmi, MM-kisoihin osallistumisesta tulee melko kallista kaikkine kustannuksineen: osanottomaksu maratonille 40 + 40 euroa, kisa-asu 20 + 15 euroa, majoitus, matkat  yms. Kaikesta huolimatta MM-maraton on varmasti osallistumisen arvoinen ja monelle harrastajalle ns. once in a lifetime –tilaisuus edustaa Suomea arvokisoissa. Kannustan siis edelleen kaikkia teitä mukaan, jos vaan kisat istuvat muuhun kesäohjelmaanne. Näissä kisoissa menestyminen ei ole pääasia, vaikka MM-kisat ovatkin.

Seuramme puheenjohtaja tuossa vähän aikaa sitten lähestyikin koko jäsenistöä tiedotteella, joten siitä löytyy tietoa seuran muista tapahtumista ja erityisesti omasta kisastamme Sappeella. Ainakin sinne kaikki joukolla mukaan!

Täällä Turun seudulla seuramme jäsenistö on käynyt säännöllisesti kimppalenkeillä mm. Ruissalossa ja Karikon lenkillä. Näistä kokoontumisista olemme ilmoitelleet/keskustelleet pääosin juoksufoorumin http://www.seponkotisivut.com/vb/index.php ”juoksijoita Turun seudulta” -ketjussa. Jos olet Turusta päin, olet aina tervetullut mukaamme.
Myös muut jäsenemme Suomen joka kolkasta voivat toki keräillä omia kimppalenkkiporukoita. Se on helpoin tapa saada seuratoimintaa aktiiviseksi ja käydä keskustelua esim. harjoittelusta. Lenkkiseuraa on helpointa huhuilla joko omassa keskustelufoorumissa tai sitten vaikka tuolla ”Seppolassa”.

Tässäpä näitä asioita, joita nyt tuli mieleeni. Lisää taas, kun uutta asiaa ilmaantuu.

Juoksuiloa kaikille!

Terv. Tuomo Sibakov
FMR:n veteraaniyhteyshenkilö

 
FMR Tiedote 25.3.2009

Tervehdys,


Kevät tekee tuloaan ja kelit senkuin paranevat. Nastalenkkarit on heitetty kaapin perukoille ja tilalle on otettu kenties katukiiturit. Sortsejakin on jo ravisteltu ja sukat vaihdettu ohkaisempiin... Herätelläämpä FMR-jäsenistöä myös seuraavilla rintamilla:

Tapahtumat
Nyt olisi sopiva aika keräillä halukkaiden osallistujien nimiä joukkue-osanottoihin. Lähimmät tapahtumat lienevät Forssan Suvi-Ilta sekä Paavo Nurmi Maraton. Myös jokin muu tapahtuma voi luonnollisesti tulla kysymykseen. Lähetteleppäs kiinnostuksesi paluupostina niin lisään nimen ja tapahtuman listaan. Osallistujat listataan tälle sivulle. Huom. käsitykseni mukaan HCM:ssä ei ole tänä vuonna joukkuekilpailua, mikä on hyvin valitettavaa.

FMR-leiri 22.5-24.5. / Sappee UpHillRun 23.5.
Oletko jo ilmoittautunut leirille / mäkijuoksutapahtumaan. Jos et ole vielä täyttänyt tietojasi, teetkö sen uphillrun.fi sivuston kautta.
Huom. jäsenmaksumme maksaneille koko leiri ja mäkijuoksun osanotto on ilmainen! Olethan pyytänyt ja haastanut myös tuttavasi mukaan... Jos haluat ilmoittautua pelkästään leirille, voit tehdä sen paluupostina. Toivottavaa tietysti olisi että saisimme mahdollisimman laajan osanottajapohjan itse kilpailuunkin. Itse mäkijuoksutapahtumasta sen verran että mikäli tapahtumaan tulee kymmenittäin seuramme ulkopuolisia osallistujia, järjestämme kisajärjestelyihin osallistuville FMR-läisille oman ennakkokilpailun jo perjantaina, jotta itse päätapahtumassa lauantaina olisi optimaalinen tapahtumaorganisaatio. Enämpi tietoa löytyy mm. edellisestä tiedotteesta (alempana), keskustelupalstaltamme www.tossu.fi sekä tapahtuman omilta sivuilta www.uphillrun.fi

Leiri / mäkijuoksupalaveri: Turku, Ruissalo, Tammenterho 12.4. klo 9:30
Palaveerataan raikkaassa ulkoilmassa ja käydään vähän läpi tapahtumajärjestelyjä yms.. Palaveerin jälkeen sipaistaan pitkä lenkki.
Tervetuloa kaikki mukaan, uudet ja vanhat!

Jäsenmaksut
Haluan muistuttaa tässä yhteydessä vielä myös jäsenmaksuista. Ihan mukavasti jäsenet ovat niitä jo makselleetkin, mutta siteeraan vielä edellisen tiedotteen antia niille joilta se on jäänyt vielä suorittamatta: Olemme päättäneet vuoden 2009 jäsenmaksuksi 10 euroa. FMR tulee järjestämään kevätleirin ja syysleirin, jotka ainakin näillä näkymin ovat jäsenmaksun maksaneille ilmaisia (Huom. etu jopa 60 euroa). Samoin jäsenmaksua vastaan voi osallistua Sappee UphillRun tapahtumaan. Jäsenmaksu on myös edelletyksenä mikäli jäsen haluaa kuulua FMR:n kautta SVU:hun eli Suomen Veteraanien Urheiluliittoon ja esim. osallistua vaikkapa veteraanien MM maratonille. Jäsenmaksu on myös toivottava ihan kannatusmielessäkin; tarvitsemme varmasti jokaisen tukea.

Jäsenmaksulla emme toki halua sulkea ei-niin-aktiivisia jäseniä pois vaan seuraan voi edelleen kuulua ilman jäsenmaksuakin. Tällöin jäsenellä on oikeus osallistua FMR:n nimissä juoksutapahtumiin, tapaamisiin sekä käyttöoikeus nettisivustoihin ja muihin yleisiin materiaaleihin. Suotakoon tämä mahdollisuus vaikkapa työpaikkansa menettäneille, opiskelijoille tai vaikkapa eläkeläisille. Toistan kuitenkin myös tässä kohtaa että jäsenmaksu on myös toivottava ihan kannatusmielessäkin; tarvitsemme varmasti jokaisen tukea.

Jäsenmaksutiedot:
Tilinumero: 550706-215773 (Osuuspankki)
Saaja: Finnish Marathon Runners
Viestiosaan: Nimesi ja paikkakuntasi
Summa: 10 e
Eräpäivä: Mahdollisimman pian.

Juoksuasut
Muistutan edelleen että varastosta löytyy iso kasa loistavia maratonjuoksuasujamme. Katso lisätietoja tästä. Kaikkia kokoja löytyy ja suosittelen tekemään tilauksen HETI, jotta keväällä ja kesällä on sitten varmuudella kunnon huipputason vermeet päällepantavana.

Tossu.com - tossu.fi - uphillrun.fi

Osallistu keskusteluun ja vaikuta seuran toimintaan. Jos huomaat sivustoilla puutteita, korjattavaa, kehitettävää tms. tms. niin laitteleppa viestiä. Muistathan pitää myös jäsentietosi, mm. sähköpostiosoitteen(!), ajan tasalla. Olen pitkään toivonut myös esim. omakohtaisia tarinoita maratonjuoksuista tai muita aiheeseen liittyviä juttuja nettisivuilla julkaistavaksi. Elikkäs kynää vaan käteen ja ranteet lukkoon;) Paljon toistelin tässä edellisen tiedotteen antia, mutta meneepä tieto varmemmin perille koko jäsenistölle.

Näistä tärkeistä asioista huolimatta muistakaa se tärkein eli; iloisin mielin lenkkeily... näkemisiin,

- J.Klasila -
 
 
FMR Tiedote 9.1.2009

Tervehdys,


Pitkästä aikaa lähestyn taas jäsenistöämme ajankohtaisilla asioilla ja asiattomuuksilla:)

Jäsenmaksu 2009
Olemme päättäneet vuoden 2009 jäsenmaksuksi 10 euroa. Toivon että kaikki maksaisivat jäsenmaksunsa viimeistään 31.1. mennessä, jotta niiden seurannasta ei muodostuisi myöhemmin kenellekään ylimääräistä taakkaa. FMR tulee järjestämään kevätleirin ja syysleirin, jotka ainakin näillä näkymin ovat jäsenmaksun maksaneille ilmaisia (Huom. etu jopa 60 euroa). Samoin jäsenmaksua vastaan voi osallistua Sappee UphillRun tapahtumaan, josta enemmän tietoa jäljempänä. Jäsenmaksu on myös edelletyksenä mikäli jäsen haluaa kuulua FMR:n kautta SVU:hun eli Suomen Veteraanien Urheiluliittoon ja esim. osallistua vaikkapa veteraanien MM maratonille. Jäsenmaksu on myös toivottava ihan kannatusmielessäkin; tarvitsemme varmasti jokaisen tukea.

Ilmaisjäsenyys.
Jäsenmaksulla emme toki halua sulkea ei-niin-aktiivisia jäseniä pois vaan seuraan voi edelleen kuulua ilman jäsenmaksuakin. Tällöin jäsenellä on oikeus osallistua FMR:n nimissä juoksutapahtumiin, tapaamisiin sekä käyttöoikeus nettisivustoihin ja muihin yleisiin materiaaleihin. Suotakoon tämä mahdollisuus vaikkapa työpaikkansa menettäneille, opiskelijoille tai vaikkapa eläkeläisille. Toistan kuitenkin myös tässä kohtaa että jäsenmaksu on myös toivottava ihan kannatusmielessäkin; tarvitsemme varmasti jokaisen tukea.

Jäsenmaksutiedot:
Tilinumero: 550706-215773 (Osuuspankki)
Saaja: Finnish Marathon Runners
Viestiosaan: Nimesi ja paikkakuntasi
Summa: 10 e
Eräpäivä: 31.1.2009.

Sappee UphillRun 23.5. klo 15:00
Loistavan, historiamme ensimmäisen syysleirin aikana päätimme Sappee UphillRun - raastavan mäkijuoksutapahtuman järjestämisestä ja nyt se on totisinta totta. Lue lisää tästä. Tapahtuman yhteydessä pidetään myös kevätleiri ja FMR:n käyttöön on varattu loistelias luxusluokan mökki koko viikonlopuksi. FMR:n jäsenet (jäsenmaksun maksaneet) voivat osallistua kilpailuun ilman osallistumismaksua mikäli jäsen osallistuu myös tapahtuman järjestelyihin. Toivon että mahdollisimman moni ottaisi osaa leiriin/järjestelyihin, esim. liikenteenohjaajia yms. henkilöstöä tarvitaan vielä. Ilmoittaudu mukaan uphillrun.fi sivustolta; myös ne jotka osallistuvat myös järjestelyihin. Jos tapahtumaan ilmoittautuu paljon FMR:n ulkopuolisia juoksijoita järjestämme tapahtumajärjestäjille erillisen esikilpailun jo perjantaina 22.5., jotta itse kilpailussa olisi mahdollisimman vahva talkooporukka takaamassa onnistuneen tapahtuman. Tästä aiheesta on keskustelu käynnissä osoitteessa www.tossu.fi. Pistäkääpä sana kiertämään.

Tapahtumat 2009
Tänä vuonna yritämme joukkueosanottoa entistä useampaan tapahtumaan. Sellaisia ovat alkukesästä esim. Forssan Suvi-Ilta ja Paavo Nurmi Maraton. Kaikki ovat tervetulleita mukaan joukkueisiimme tavoiteaikoihin katsomatta. Esimerkiksi viime vuonna meillä oli HCM:ssä useampikin joukkue. Seuraileppas tämän osalta tilannetta kevään mittaan www.tossu.com :ssa ja www.tossu.fi :ssä. Ehdota joukkuetapahtumaa tai ilmoita halukkuutesi joukkueosanottoon jossakin tapahtumassa: maraton@tossu.com

Juoksuasut
Muistutan vielä että varastosta löytyy iso kasa loistavia maratonjuoksuasujamme. Katso lisätietoja http://www.tossu.com/index.php?pageid=71. Kaikkia kokoja löytyy ja suosittelen tekemään tilauksen nyt, jotta keväällä ja kesällä on sitten varmuudella kunnon huipputason vermeet päällepantavana. Ja kyllähän noilla kelpaa käväistä vaikka kuntosalin juoksumatollakin näin talvisaikaan...

Tossu.com - tossu.fi
Osallistu keskusteluun ja vaikuta seuran toimintaan. Jos huomaat sivustoilla puutteita, korjattavaa, kehitettävää tms. tms. niin laitteleppa viestiä. Olen pitkään toivonut myös esim. omakohtaisia tarinoita maratonjuoksuista tai muita aiheeseen liittyviä juttuja nettisivuilla julkaistavaksi. Elikkäs kynää vaan käteen ja ranteet lukkoon;)

Nähdäämpä virtuaalimaailmoissa, leireillä, lenkkipoluilla ja kisoissa 2009,
jäätävin terveisin,

- J.Klasila -
PS. Äläkä unohda tuota jäsenmaksua;)


FMR Veteraanitiedote 1/2009
Tervehdys hyvät FMR:n veteraanijäsenet

Haluan toivottaa kaikille teille oikein hyvää alkanutta uutta vuotta ja samalla infota heti näin vuoden alkuun muutamista veteraaniasioista. Meitä Suomen veteraaniurheiluliittoon ilmoitettuja veteraaneja (+35 v.) on FMR:ssä jo 60 ja määrä kasvaa koko ajan niin kuin muukin jäsenistö. Klasilan Janne puheenjohtajan ominaisuudessa lähettää lähiaikoina infopostia koko jäsenistölle, mutta minä muistutan tässä erikseen muutamasta veteraaniasiasta.

Veteraanien kilpailukalenteri löytyy täältä.
Sieltä muutamia poimittuja päivämääriä:
SM-maastot, Savonlinna 16.5.2009
SM-yleisurheilu, Jyväskylä 10.-12.7.2009
MM-yleisurheilu, Lahti 28.7. – 8.8.2009, MM-maraton 8.8.2009
SM-maantie, Kankaanpää syyskuu 2009
SM-maraton, Pieksamäki 11.10.2009
Lisäksi kansallisia ja piirikunnallisia kisoja löytyy todella paljon. Tuonne Lahden MM-maratonille teillä kaikilla on siis oikeus osallistua, tasoon/aikaan katsomatta. Vaikka elokuuhun on vielä pitkä aika, otan MM-maran tässä tarkempaan käsittelyyn, koska tiedän joukossanne olevan jo nyt tästä juoksusta kiinnostuneita ja toivomuksenani tietysti on, että moni heidän lisäkseen vielä kiinnostuisi tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Lisäksi homma kannattaa ottaa ajoissa esille sen vuoksi, että ilmoittautumiset tulee tehdä keskitetysti seuran kautta eikä niissä kannata siis ruveta liikaa sooloilemaan.

Vesijärven läheisyydessä pääosin kulkeva maratoninreitti on jo julkaistu (katso kuva pdf-liitteenä): Reitistä saa kuvan myös kisajärjestäjän sähköisestä entry bookletista, sivulta 40. Maratonreitin korkeuskäyrästä arvioin kierroksen (21,1 km) kokonaisnousuksi noin 80 metriä eli koko matkalle nousua tulee noin 160 metriä. Tämä on käsittääkseni melko normaali kokonaisnousumäärä Suomessa järjestetyissä "kaupunkimaratoneissa". Siis nousuiltaan suurin piirtein Paavo Nurmi maratonin tasoa ja hieman HCM:ää kevyempi. Mutkaahan tuossa reitissä on melkoisesti, mikä verottaa myös vauhtia.

Veteraanien MM-kisoihin ilmoittautumisesta on annettu seuraavia ohjeita:
XVIII Veteraaniyleisurheilun MM-kilpailuihin voivat osallistua miehet ja naiset, jotka ovat syntyneet 27.heinäkuuta 1974 tai tätä ennen. Eli voidakseen kilpailla MM-kisoissa Lahdessa 2009, urheilijan tulee olla täyttänyt 35 ikävuotta ennen MM-kilpailujen ensimmäistä kilpailupäivää, eli 27.heinäkuuta 2009 mennessä, ko. päivä mukaan lukien. Urheilijan tulee olla Suomen Veteraaniurheiluliiton (SVU) alaisen seuran jäsen. Kaikki ilmoittautumiset tulee lähettää WMA2009 - kisojen virallisella ilmoittautumislomakkeella: WMA 2009 Virallinen ILMOITTAUTUMISLOMAKE . Lomake tulee toimittaa SVU:n jäsenseuran kautta SVU:hun. Ilmoittautumislomakkeen yhteyteen tulee liittää kopio henkilöllisyystodistuksesta urheilijan iän tarkistusta varten. Ilmoittautumiset ja ilmoittautumismaksut tulee olla kisaorganisaatiolla viimeistään 1. kesäkuuta 2009.

Ilmoittautumismaksut
Laji Maksu
Rekisteröitymismaksu (sisältää kisakuljetuksen sekä kisaohjelman) 40,00 EUR
Lajimaksu (paitsi ottelut sekä maraton) 26,00 EUR (per laji)
10-ottelu, 7-ottelu, Heitto-ottelu, Maraton 40,00 EUR (per laji)
Tuloskirja 15,00 EUR
Virallinen MM-kisa DVD 20,00 EUR
Urheilijoiden juhla 35,00 EUR
Urheilijoiden mukana tulevat seuralaiset (sisältää kisakuljetuksen sekä kisaohjelman) 35,00 EUR
Urheilijoiden mukana tulevat lapset alle 12-vuotta (sisältää kisakuljetuksen sekä kisaohjelman) 15,00 EUR
Myöhästyneet ilmoittautumiset; Myöhässä tulleet ilmoittautumiset voidaan hyväksyä ainoastaan Järjestelytoimikunnan toimesta 16.kesäkuuta 2009 asti. Ylimääräinen myöhästynyt ilmoittautumismaksu on 25 euroa / per laji. Nämä myöhästyneet ilmoittautumiset eivät välttämättä ole listattuina viralliseen kisaohjelmaan. Peruutusehdot Ilmoittautumismaksuja ei hyvitetä takaisin. Maksaminen Pankki: Ole hyvä ja käytä alla olevia pankkiyhteystietoja: Pankki: Pohjola Pankki Plc Päijät-Hämeen Osuuspankki Saajan nimi: Lahden Ahkera R.y. Tilinro: Pohjola Bank Plc 561007-4113320 TAI Tilinro: FI 1656100740113320 (SWIFT: OKOYFIHH)

Näiden ohjeiden perusteella toimimme FMR:ssä MM-maratonin ilmoittautumisten osalta seuraavasti
. Täytetyt ilmoittautumislomakkeet henkilöllisyystodistuskopioliitteineen (esim. kopio passin henkilötietosivulta) tulee toimittaa minulle osoitteeseen:
Tuomo Sibakov
Ladjakoskenkatu 11
20780 KAARINA
27.5.2009 mennessä tai jos pystytte ottamaan ja lähettämään näistä dokumenteista pdf-liitteet sähköpostitse niin nämä minulle meiliosoitteeseen tuomo piste sibakov ät gmail.com samaan päivään mennessä. Lähetän sitten ilmoittautumislomakkeet kerralla 28.5.2009, jotta ne ehtivät varmasti SVU:hun 1.6.2009 mennessä. MM-maratonin hinnaksi tulee siis 80 euroa ja se tulee jokaisen itse maksaa yllä olevalle tilille 1.6.2009 mennessä. Hinta koostuu rekisteröintimaksusta (40 €) + lajimaksusta (maraton 40 €), rekisteröintimaksu tarvitsee maksaa vain kerran, jos osallistuu useampaan lajiin näissä kisoissa.

Toivon, että käytte aktiivisesti seurailemassa myös oman foorumimme ja nettisivujemme tossu.com kuulumisia. Omaan foorumiimme kannattaa kirjautua käyttäjäksi, jos ei ole sitä vielä tehnyt, niin saamme senkin toiminnan tehokkaammin käyttöön. Lisäksi keväällä järjestettävästä omasta kisastamme on jo avattu nettisivut Viimeksi mainituista kisoista puheenjohtajamme infoaa varmastikin jäsenkirjeessään enemmän. Juoksuintoa kaikille määrään ja tavoitteisiin katsomatta.

Talviterveisin
Tuomo Sibakov
FMR:n veteraaniyhdyshenkilö
puh. 040 – 5533 13815.10.2008
Tervehdys,


Syksyn tuulet puhaltavat, mutta mehän vain porskutamme eteenpäin; yleensä myötätuuleen;)

FMR:n syysleiri Sappeella 31.10. - 2.11.
Nyt alkaa olla käsillä viimeiset hetket ilmoittautua mukaan. FMR:n käytössä on Sappeella kaksi hienoa mökkiä, jotka vetävät yhteensä lähes 30 henkilöä. Ilmoittautuneita on tällä hetkellä kymmenkunta eli mukaan mahtuu vielä useampikin, sukupuoleen ja ikään katsomatta. Leirin yhteydessä halukkaat voivat osallistua myös Rautaveden maratonille, puolikkaalle tai kympille. Mökkiviikonloppua vietetään rennossa tunnelmassa mm. kimppalenkkien, mölkkyilyn, saunomisen, kohtuullisen juopottelun yms. merkeissä. Lisäksi mm. venyttelyohjeita sekä mahdollisuus vaikuttaa yhdistyksen tulevaan toimintaan yleisen jutustelun merkeissä. Lisätietoa: http://www.tossu.com/index.php?pageid=70

Jo leirille ilmoittautuneille tiedoksi että NYT olisi sopiva aika myös oman osuuden maksulle. Hinta 30 euroa, maksut FMR:n tilille: 550706-215773 (OP).

tossu.fi
Keskustelupalsta avattiin jokunen viikko sitten ja viestejä on kertynyt jo satoja. Ilmaise mielipiteesi tai lue muiden: www.tossu.fi

Juoksuasut
FMR tilasi loppukesästä juoksuasuja. Asut toimitettiin viime viikolla ja vikkelimmät kävivät kipittämässä Vantaan Maratonin tuliterissä kuoseissa. Ja voin kertoa että ennätyksiä syntyi;) Asujen vastaanotto on ollut hyvin positiivinen ja ne ovat osoittautuneet juuri niin laadukkaiksi kuin rohkeimmissa mainospuheissa on uskallettu hehkuttaa. Tilaa nyt omasi joulupakettiin! Lisätietoa: http://www.tossu.com/index.php?pageid=71

Kaudesta 2009
Vielä voi olla aikaista puhua, mutta otetaan tämäkin asia tässä vaiheessa jo esille. Kauden 09 jäsenmaksuksi tullee 10 euron summa, josta tullaan kattamaan mm. joukkueosanottomaksuja, SVU:n ja SUL:n jäsenmaksut yms. pakolliset kulut sekä mahdollisuuksien mukaan esim. leiriviikonloppuja. Seuraileppas alkuvuodesta keskustelupalstaa ja FMR:n sivuja mm. joukkueosanottojen tiimoilta.

Yleistä pölinää
Seura tarvitsee sinunkin panostasi toiminnan parantamiseksi. Se voi olla vaikkapa FMR:n sivuille lisättävä yksittäinen jutuntynkä tai vaikka kokonainen romaani. Jokaisella on myös mahdollisuus esim. sponsorin hankintaan. Mainittakoon että sivustollamme on kymmeniä tuhansia eri kävijöitä vuositasolla, joten joku voisi pari hunttia maksaakin esim. mainospaikasta. Budjetti kun olisi kiva pitää plussalla. Muistathan myös päivittää juoksutulokset jäsentenväliseen: http://www.tossu.com/index.php?pageid=43

Pieni ja pirun pippurinen FMR lähtee nyt nousukiitoon, astu koneeseen sillä business-luokan paikkoja on tarjolla lähes ilmaiseksi:)

Syysterveisin,

- J.Klasila, FMR -30.8.2008
äsenet


Päätinpä lähestyä teitä näin sähköpostitse nyt kun seuran jäsenyys Suomen veteraaniurheiluliittoon (SVU) on varmistunut. Meitä SVU:oon ilmoitettuja veteraanijäseniä on 32, mikä on mielestäni aika hyvin toimintaa todella vasta aloittavalla seuralla. Lisäksi seurassa on vielä paljon veteraani-ikäisiä (+35 v) jäseniä, jotka eivät ainakaan vielä tässä vaiheessa halunneet liittyä SVU:oon. Jatkossa on hyvä muistaa, että jos sellainen veteraanijäsen, jota ei vielä ole ilmoitettu SVU:oon haluaa kilpailla virallisissa veteraanikisoissa (SM- yms.), hänen täytyy ilmoittautua ruksimalla nettisivuillamme omista tiedoista SVU-ruutu tai ilmoittamalla minulle esim. sähköpostilla, jotta minä taas voin ilmoittaa hänet SVU:oon seuran veteraanijäsenenä. Vain SVU:oon ilmoitetut veteraanijäsenet saavat siis osallistua esim. veteraanien SM-kisoihin. Varsinainen asiani tässä vaiheessa on kuitenkin lähinnä infota tulevista veteraanien kilpailuista ja siitä, miten näihin kilpailuihin ilmoittautuessa kannattaa toimia. Toisaalta en tiedä yhtään kuinka paljon ylipäätään haluatte kilpailla. Otaksumani kuitenkin on, että kun halusitte SVU:n jäseniksi ilmoittautua, tarkoituksenne on kilpailla ainakin vähän.

SVU:n nettisivuihin kannattaa käydä tutustumassa. Näiltä sivuilta löytyy myös kilpailukalenteri . Olemme luoneet myös omille nettisivuillemme linkit näille SVU:n sivuille. Tossu.comin keskustelu -osion käyttöä sisäpiirin yhteydenpidossa pyritään myös jatkossa kehittämään ja tärkeimmistä veteraanikisoista tulee infoa myös nettisivujemme tapahtumat –osaan.

Veteraanien SM-maratonin aika on jo lähellä eli se juostaan Vantaalla 12.10. Tänne olisi mukava saada mahdollisimman suuri porukka, joten jos harjoittelussasi olet yhtäänkään tilanteessa, että voisit harkita osallistumista, ilmoittaudu veteraanien SM-maratonille virallisella Vantaan maratonin sivuilla ja ilmoita myös minulle. Minulle ilmoittaessasi voisit kertoa myös mahdollisen tavoiteaikasi, jos sen jo tiedät. Tämä auttaa sitten joukkueita nimettäessä. Samalla olisi tietysti mukavaa tietää, kuinka paljon ajattelitte esim. ensi vuonna kilpailla, jos sitä nyt yhtään on vielä miettinyt.

SM-maratonilla henkilökohtainen kilpailumaksu tulee tietysti hoitaa itse. Itse veteraanien SM-maratonin kilpailumaksu on 26 euroa 4.10. saakka, joka on myös viimeinen ilmoittautumispäivä. Jos haluaa samalla osallistua myös itse Vantaan maratonille, kilpailumaksu on 40 euroa. Meistä kukaan ei ole tainnut juosta yleisen SM-maratonin tulosrajan alle, joten tämän kilpailumaksua ei tarvinne ottaa esille ;-) Soittelin perjantai-iltana Vantaan maratonin promoottorille, Harri Mannermaalle ja kysyin, miten tulee toimia, jos on sattunut jo ilmoittautumaan Vantaan maratonille, mutta tahtoo nyt myös veteraanien SM-maralle. Tällöin tulee maksaa lisää niin, että kokonaissummaksi tulee tuo 40 euroa, tähän ei kuitenkaan saa juoksijakorttietua eli jos on esim. ilmoitautuessa maksanut 30 euroa tai juoksijakortin kanssa 27 euroa, lisää tulee maksaa 10 euroa tai 13 euroa. Myös joukkueet tulee ilmoittaa 4.10. mennessä. Joukkuekilpailumaksut on sovittu seuran kustantavan. Veteraanien SM-kisoista on syytä tietää myös tämä sääntö: Kilpailija saa saman kalenterivuoden aikana kilpailla SVU:n jäsenseurojen järjestämissä SM - kilpailuissa vain yhtä jäsenseuraa edustaen. Vuoden ensimmäisen kilpailun edustus on määräävä.

Nyt ehdimme saada tämän SVU -jäsenyyden niin, että meillä on halutessamme oikeus juosta jo veteraanien SM-maantiejuoksuissa, jotka ovat 13.9. Täällä on matkoina 10 km tai ½maraton ja ilmoittautuminen tulee tehdä täällä jo 3.9. menessä eli on jo melko kiire. Tämä tapahtuma osuu harmillisesti samaan päivään ruissalojuoksujen kanssa ja sinne on jo ilmoittautunut joukko FMR:n juoksijoita. Jos joku haluaa kuitenkin käydä juoksemassa esim. puolikkaan näissä SM-juoksuissa, se on nyt mahdollista. Jos ilmoittaudutte sinne, ilmoittakaa myös minulle esim. sähköpostitse. Näin saamme mahdollisen joukkueenkin ilmoitettua, jos porukkaa on tarpeeksi.

Yksi suomalaisten veteraanimaratoonareiden kliimaksi on tulossa sitten ensi kesänä, sillä 8.8.2009 juostaan veteraanien MM-maraton Lahdessa . Tämä maraton juostaan veteraanien MM-yleisurheilukilpailujen viimeisenä kisapäivänä ja siihen on mahdollisuus osallistua kaikilla seuran SVU:oon ilmoitetuilla veteraanijäsenillä. Itse olen jo nimennyt tämän kyseisen kisan oman tähänastisen maratonurani huippuhetkeksi ja siellä on tarkoitus juosta kova ennätysaika. Joten jos osallistuminen MM-maratonille yhtään tuntuu houkuttavalta, kannattaa käyttää tällainen ainutlaatuinen tilaisuus hyväksi. Näihin kisoihin ilmoittautumisella ei vielä ole kiirettä, mutta jos sen aikoo ottaa tosissaan, niin ensi vuoden harjoittelua ja kilpailukalenteria kannattaa ehkä jo ruveta suunnittelemaan sen pohjalta.

Ruissalojuoksuista olikin jo edellä hieman juttua, mutta muistuttaisin, että veteraanijuoksijatkin ovat enemmän kuin tervetulleita myös muihin juoksutapahtumiin, etenkin niihin joissa järjestetään joukkuekilpailuja. Näistä kilpailuista on tietoa mm. Tossu.comin tapahtumat –osiossa . FMR on saanut jo loistavaa menestystä Paavo Nurmi maratonin joukkuekilpailussa, jossa tuli voitto ja HCM:n joukkuekilpailussa, jossa tuli toinen sija.

Yleisenä ohjeena kilpailuihin ilmoittaumiseen on se, että ilmoitatte ilmoittautuessanne seuran nimen tai lyhenteen FMR.

Ajattelin ilmoittaa tälle koko veteraaniporukalle myös virallisesti toistemme sähköpostiosoitteet (vaikka ne jo tämän viestin lähetystiedoistakin löytynevät), jolloin yhteydenpito myös muuten kuin minun kauttani olisi helpompaa. Samassa yhteydessä infoan myös jokaisen nykyisen ikäsarjan. Teen tämän noin viikon päästä, jotta niillä jäsenillä, jotka eivät missään tapauksessa halua, että heidän sähköpostiosoitettaan tai ikäsarjaansa ilmoitetaan muille, ehtivät ilmoittautua. Eli ilmoita minulle, jos ET halua, että sähköpostiosoitettasi tai ikäsarjaasi välitetään muille.

Lopuksi vielä harjoitteluintoa kaikille ja tsemppiä tuleviin kisoihin.

Terveisin
Tuomo Sibakov
FMR:n veteraaniyhdyshenkilö
puh: 040 – 55 33 138
email: etunimi.sukunimi@gmail.com
 
Haluatko mainoksesi sivustollemme?

Sivuillamme vierailee lähes 50 000 eri kävijää vuodessa ja sivulatauksia tapahtuu peräti 0,5 miljoonaa.
Ota yhteyttä:
maraton [ät] tossu.com

 
Webhotellit ja domainrekisteröinnit